Adana’ya güç verenler listesinde Hürriyet Dünyası’ndan 2 isim

Güncelleme Tarihi:

Adana’ya güç verenler listesinde Hürriyet Dünyası’ndan 2 isim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2014 09:14

Adana'da Altın Oran Düşünce ve Sanat Platformu, Seyhan Rotary Kulübü ve Güney Rotary Kulübü'nün girişimi, Çukurova Üniversitesi'nin desteği ve 31 sivil toplum kuruluşunun da katkısıyla gerçekleştirilen 'Adana'ya Güç Verenler 1' projesinin sanatsal etkinlikleri başlıyor.

Haberin Devamı

Bu yıl ilki düzenlenen proje kapsamında 16-18 Ocak tarihlerinde fotoğraf sergileri, imza günü ve konser gerçekleştirilecek. Bu projenin içinde Hürriyet Dünyası’ndan Sinan Tanyıldız ve Orhan Apaydın bulunuyor.

Kentin kültürel, sanatsal, ekonomik ve sosyal yaşamına katkıda bulunan 25 kişinin Caravaggio ışığı kullanılarak çekilen fotoğrafları da 75'inci Yıl Sanat Galerisi'nde çok özel bir sunumla sanatseverlerle buluşacak.

KİMLER BELİRLENDİ?

Bu yıl ilki gerçekleştirilen ve gelecek dönemlerde sürmesi planlanan Adana'ya Güç Verenler Projesi kapsamında ilk olarak, Prof.Dr. Mithat Özhan (Çukurova Üniversitesi Kurucu Rektörü), Prof.Dr.Mahir Gülşen ( İlizarov Tekniğini Türkiye'ye getiren kişi), Prof.Dr. Can Özşahinoğlu (Çukurova Üniversitesi eski rektörü), Nihat Geven (Gazeteci,spor yazarı ), Hüseyin Çelik (Adana Sağlık Turizmi Derneği kurucusu), Prof.Yalçın Remzi Yüregir ( Çukurova Devlet Konservatuvarı Kurucusu), Prof.Dr. Güneş Yüregir ( ÇÜ Tıp Fakültesi- Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi kurucularından), Elizabeth Ayas ( İlk kız özel okulu olan Ayas Kolejinin Kurucusu), Mahmut Hazım Kısakürek (Geleneksel tiyatronun Adana'da ki temsilcisi), Ferdane Bayıldıran, (Eğitimci, Özel okul kurucusu), Süleyman Girmen (Seyhan Ziraat Odası Başkanı), Selami Tekkazancı (Eski önemli futbolcu)
Fevzi Acevit (Altınkoza Film Festivalini iki defa yeniden canlandıran kişi), Çetin Yiğenoğlu (Yazar, Gazeteci), Teyfik Kısacık (Eski Fahri Konsolos, Çukurova Avrupa Birliği Çalışmaları Derneği Başkanı), Prof.Dr. Cahangir Novruzov (ÇÜ Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü Ögretim Üyesi-Azerbaycan Devlet Sanatçısı), Ali Duran Karakaya (Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı), Orhan Apaydın (Gazeteci), İsmet Atlı ( Dünya ve Olimpiyat şampiyonu güreşçi), Dr. Ahmet İhsan Çay ( Kent Konseyi Engelli Meclisi Kurucusu ), Süleyman Onatça (TÜRKONFED Başkanı), Etem Çalışkan (Hattat, Ressam, Gazeteci), Toktay Sökmen (Türkiye'de ilk çocuk korosu ve Divan Musiki Cemiyeti kurucularından), Muzaffer İzgü (Yazar) ve Sinan Tanyıldız'ın (Gazeteci) isimleri belirlendi.

KİMLER ÇEKTİ?

S. Haluk Uygur'un sanat danışmanlığını ve Nazan Gökkaya ile Erhan Yelekçi'nin de koordinatörlüğünü üstlendiği proje kapsamında belirlenen 25 ismin fotoğrafları, Asena Avluk, Müge Köstem, Meltem Yağmur, Ali İhsan Ökten, Hilal Onaç, Pakize Aksu, S. Haluk Uygur, Semiran Bahçıvan, İsmail Ökke, Ö.Özgür Onar, Demet Dağtekin, Gülen Kurt, Özlem Canpınar, Osman Melikoğlu, Dilek Çoşanoğlu, Ünal Zorludemir, Emine Karaer, Fatma Aksu, Zeliha Ertunç, Aysun Akpınar, Erhan Yelekçi, Sinan Sivri, Vahit Baltacı, M.Emin Arıcı ve Müge Baltacı Uluç tarafından 1 yıllık bir çalışma sonucu Caravaggio ışığı kullanılarak çekildi. Projeye dahil edilen isimlerin ayrıca hayat hikayeleri fotoğraflarıyla birlikte biyografi olarak derlenip her biri için ayrı ayrı hazırlanan kitaplarda birleştirildi.

NELER YAPILACAK?

"Adana'nın vefa projesi" olarak tanımladıkları projenin uzun soluklu olduğuna dikkat çeken Proje Koordinatörü Nazan Gökkaya, 16-18 Ocak tarihleri arasında Adana'da çok önemli etkinliklere imza atacaklarını kaydetti. Neler yapılacağına ilişkin bilgi veren Gökkaya, şunları söyledi:

"Proje kapsamında ilk olarak 16 Ocak'ta Abidin Dino Parkı'ndaki panolarda projede fotoğrafları çekilen 25 kişinin fotoğrafları sergilenecet. Sergi 8 ay boyunca açık kalacak. Yine 16 Ocak'ta 75. Yıl Sanat Galerisi'nde özel bir sunumla çok özel bir sergi açılacak. 75. Yıl Sanat Galerisi'ni 25 ayrı küçük galeriye çevirip her küçük galeride projedeki bir ismin çekilen fotoğraflarından yaklaşık 10 tanesi seçilip sergilenecek. 17 Ocak'ta da Altın Oran Sanat Galerisi'nde de 25 kişinin fotoğraflarını çeken fotoğrafçıların fotoğrafları 1 ay boyunca sergilenecek. 18 Ocak'ta da Kitap Fuarı'nda yine projede çekilen fotoğraflardan oluşan bir seçki sergilenecek ve kahramanlar kitaplarını imzalayacak. Açılış etkinliği 16 Ocak'ta Belediye Tiyatro Salonu'nda saat 18.00'da yapılacak. Kapanış etkinliği de 18 Ocak'ta Çukurova Üniversitesi 40'ıncı kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Mithat Özsan Amfisi'nde saat 19.00'da yapılacak. Burada Toktay Sökmen Türk Sanat Müziği konseri verecek. Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri, konservatuvarın kurucularından Yalçın Yüreğir'in kendi bestelerini seslendirecek."

BAKMADAN GEÇME!