Yeniden yargılama hayata geçecek

Güncelleme Tarihi:

Yeniden yargılama hayata geçecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2014 01:16

ADALET Bakanı Bekir Bozdağ dün HSYK teklifinin görüşüldüğü TBMM Adalet Komisyonu’nda, uzun tutukluluklarla ilgili eleştirilere katıldığını belirterek, “Bir hukuk devletinde 10 yıl süren yargılama yapıp ‘senin suçun, cezan şudur’ diye davaları sonuçlandıramıyorsak burada sıkıntı var demektir. 5 yıldan fazla tutuklu sayısı 161” dedi.

Haberin Devamı

Bozdağ, haklarında yüzlerce şikayet yapılan Balyoz ve Ergenekon hâkimleriyle ilgili HSYK 3. Dairesi’nin “İncelemeye yer yok” kararlarının, teklif yasalaştıktan sonra alacağı yetkiyle Kurul Başkanı olarak kendisine gönderileceğini ve yeniden inceleneceklerini açıkladı. Bozdağ, “Kurul Başkanı’nın bu kararlardan haberi olmuyordu. Şu ana kadar maalesef olmamış. Yeniden inceleme talepleri var. Bunlar gelmeyince yeniden bir daha bakma imkânı olmuyor. Belki bu HSYK değişikliğinden sonra bu tür şikayetlerle ilgili daha titiz bir yol izlenebilir” dedi.
Komisyonda, HSYK Genel Kurulu yerine Bakan’a genelge çıkarma yetkisi veren düzenleme önergeyle maddeden çıkarıldı. Bozdağ, Başbakan’ın talimatı doğrultusunda Kanunlar Genel Müdürlüğü’nün Balyoz ve Ergenekon sanıklarının yeniden yargılanması üzerinde çalıştığını, böyle bir düzenlemenin hukuk sistemini nasıl etkileyeceğinin artı ve eksilerinin incelendiğini açıkladı. Bozdağ, “Sayın Başbakan yeniden yargılamaya sıcak bakıyor. Bu işlerin yürümesi konusunda bir siyasi irade var” dedi.

FEYZİOĞLU İLE GÖRÜŞECEK

Bozdağ, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile de en kısa zamanda görüşeceklerini söyledi. CHP’li milletvekillerinin “Bunlar lafta kalacak” denilmesi üzerine Bozdağ, “Lafta kalmayacak, hepsinin hayata geçirildiğini buradaki herkes takip edecek. Somut adımları atacağız, herkes de bunu görecektir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!