İhraç için disipline

Güncelleme Tarihi:

İhraç için disipline
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2014 01:16

AK Parti yönetimi, İstanbul Milletvekili Muhammed Çetin’i kesin ihraç istemiyle disipline sevk etti.

Haberin Devamı

Parti içinde ‘fitne’ çıkarmakla suçlanan Çetin, AK Parti içinde Fethullah Gülen Cemaati’ne en yakın iki isimden biri olarak tanınıyor. Çetin ile ilgili bu karar, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır ile İzmir Milletvekili Ali Aşlık’ın yazılı, bazı milletvekillerinin de sözlü şikayetleri üzerine alındı. Bozkır’ın dilekçesinde, Dışişleri Komisyonu Başkanvekilliği de yapan Çetin’in muhalefet milletvekillerinin yanında, bakanları da kapsayan ‘Büyük Rüşvet Operasyonu’nda simgeleşen ayakkabı kutusu konusunda küçük düşürücü sözler söylediği; bir milletvekili arkadaşına yönelik “Ayakkabı kutun kaç numara, maşallah ayakların 85 numara, senin kutun büyüktür” ifadeleri kullandığı bilgisi de yer aldı. Bozkır ayrıca, Çetin’in Başbakan’ın uzun yurt dışı gezilerinde kemoterapi tedavisi gördüğü iddiasında bulunduğunu öne sürdü.

KONUŞMALARI KAYDEDİYOR İDDİASI

Aşlık ise dilekçesinde Çetin’in kendisine, İzmir’deki liman operasyonuyla ilgili “Senin de adın geçiyor, orada sen de mi varsın?” diye sözlü tacizde bulunduğunu savundu. Bazı milletvekillerinden de grup yönetimine “Konuştuğu vekillerin konuşmalarını kaydediyor, sağda solda şunun da kaseti varmış, bunun da kaseti varmış diye ileri geri konuşup parti içinde fitne çıkarmaya çalışıyor” şeklinde sözlü şikayetler geldiği bildirildi. Bu şikayetleri dünkü toplantısında değerlendiren grup yönetimi, Çetin’in konuşmaları kaydettiği iddiasını Bozkır’a da yönelterek “Komisyon görüşmelerini de kaydediyor muydu” diye sordu. “Bu konuda bilgim yok” yanıtını veren Bozkır, Hürriyet’e de “Grup yönetimi tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde bilgime başvuruldu, ben de bilgi verdim” dedi. Çetin, Başbakan Erdoğan’ın da onayıyla kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak müşterek disiplin kuruluna sevk edildi. Çetin, bu nedenle ihraç kararına kadar parti etkinliklerine de katılamayacak. NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu üyesi de olan Çetin, İzmir Milletvekili İlhan İşbilen ile birlikte Gülen Cemaati’ne en yakın isim olarak tanınıyor.

AK PARTİ’DEN 7 VEKİL AYRILDI

AK Parti’de Çetin’den önce eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, Ankara Milletvekili Haluk Özdalga ve Kütahya Milletvekili İdris Bal ihraç istemiyle disipline sevk edilmişti. Ancak bu isimler, disipline sevk kararının hemen ardından partilerinden istifa ettiler. Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İstanbul Milletvekili Hakan Şükür ve Burdur Milletvekili Hasan Hami Yıldırım’ın istifalarıyla, dersanelerin kapatılması girişimiyle başlayıp yolsuzluk soruşturmaları ve paralel devlet tartışmalarıyla devam eden süreçte AK Parti’den ayrılanların sayısı 7’ye ulaşmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!