Ne varsa emlakta var!

Güncelleme Tarihi:

Ne varsa emlakta var
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2014 01:02

EMLAK Konut GYO tarihindeki en yüksek fiyatlı ihaleyi 4 milyar 240 milyon liralık teklifle Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Yenigün İnşaat ve Delta Proje İnşaat ortaklığı kazandı. Şirket Emlak Konut GYO’ya 1 milyar 568 milyon 800 bin lira pay ödeyecek.Arsaya konut, ofis, otel, eğitim ve dini tesis yapılacak.

Haberin Devamı

UZUN süredir inşaat şirketlerinin göz hapsinde olan Zeytinburnu Kazlıçeşme arsası sahibini buldu. 111 dönümlük arsa için geçtiğimiz haftalarda düzenlenen ihalenin ilk oturumuna farklı ortaklık yapısına sahip 7 şirket teklif vernişti. İlk oturumunda en yüksek teklifi 1 milyon 800 bin lira ile Aşçıoğlu İnşaat ve Nokta Yatırım Grubu’ndan gelmişti. Dün düzenlenen oturumda ise önce sözlü 3 teklif alındı. Şirketler Zeytinburnu’nda proje yapmak için kıran kırana kapıştı. İlk oturumuda teklif veren YDA ve Türkerler İnşaat ikinci oturuma katılmadı. Oturumun ilerleyen dakikalarında ise Eroğlu İnşaat, Erkent İnşaat - Akkom İnşaat ortaklığı ile Nuhoğlu İnşaat ve Alt ve Üst Yapı İnşaat ihaleden çekildiklerini açıkladı.

TEKLİFİ YÜKSELTTİ

Yarıştan galip çıkan Özak GYO- Yenigün- Delta ortaklığı ihalenin ilk oturumunda 500 milyonluk teklif vermişti. Teklifini 4 milyar 240 milyona çıkaran ortaklar firmaların iştahını kabartan arsanın sahibi oldu. Teklif vermeden önce bölgeyi her yönüyle incelediklerini söyleyen Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, “Sıkı rakiplerimiz vardı. Bölgede 8-10 bin konutluk yeni proje var. Ancak bu arsa denize yakınlığı ve büyüklüğü ile öne çıkıyor” dedi. Verdikleri teklifin şirketlerce yüksek bulunmasını değerlendiren Akbalık, “Ülkede her dönem iniş çıkışlar olabilir. Şu dönemde bu teklif yüksek demek doğru değil. Belki de bu dönem iyi bir yatırım için fırsattır. Projeye yabancı ilgisinin yoğun olacağını düşünüyoruz” dedi. Konut, ofis ve otelden oluşacak projelerini yarışma ile belirleyeceklerini söyleyen Akbalık, kent silüetini etkileyecek 30-40 katlı gökdelenler planlamadıklarını kaydetti.

Haberin Devamı

KİMLER KATILDI

İhalenin ikinci oturumuna katılarak teklif veren firmalar şöyle: 3S Kale- Zilal İnşaat- Gül Yapı- Gül İnşaat- Gül Proje- Gül Turizm- Demir İnşaat- Liv Yapı- Doğu ortaklığı, Aşçıoğlu- Nokta Yatırım ortaklığı, Artaş İnşaat- EPP Ortaklığı.

635 milyon liraya ALMIŞTI

EMLAK Konut GYO geçen yıl 635 milyona satın aldıkları arsadan 1 milyon 568 bin 800 lira gelir elde edecek. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum “Emlak Konut tarihinde en yüksek teklif alınan ihale olduğunu söyleyebiliriz. Bu ihale ülke ekonomisi, istikrarı ve inşaat sektörüne yatırımcıların güveninin en büyük göstergesi” dedi. Emsale esas inşaat alanı 225 bin 906 metrekare olan arsada konut alanında emsal 2, turizm alanında ise 2.5 olacak.

Haberin Devamı

Satılık konut ilanları için tıklayın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!