İskitler'de fuhuş, gasp ve hırsızlık kol geziyor

Güncelleme Tarihi:

İskitlerde fuhuş, gasp ve hırsızlık kol geziyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2014 01:10

10 yıl önce iş yerleri boşaltılan İskitler Sanayi Sitesi, atıl haliyle Başkent’in en tehlikeli alanlarından biri haline geldi. Film setlerini andıran bölgedeki binaları kağıt ve plastik toplayıcıları mesken tuttu. Halen iş yapan esnaf ise, “Fuhuş, gasp ve hırsızlık kol geziyor” dedi.

Haberin Devamı

Başkent’te bir dönem sanayinin kalbinin attığı, kent merkezine yakınlığı nedeniyle de Ankaralıların sıkça kullandığı İskitler Sanayi Sitesi, şimdi ise fuhuş, gasp ve hırsızlık olaylarıyla gündeme geliyor.
Büyükşehir Belediyesi, 2003 yılında MİA (Merkezi İş Alanları) projesini hayata geçirmek amacıyla bölgeyi ‘kentsel dönüşüm alanı’ ilan etti. Ancak 10 yıldır tamamlanamayan proje nedeniyle bölge harabeye döndü. Yıkılan binalar, kağıt ve plastik toplayıcılar tarafından sahiplenirken, bölge esnafı atıl binalarda her gece fuhuş yapıldığını iddia ediyor. Biriken çöp yığınları ve ulu orta yakılan atıklar nedeniyle pis kokuların yükseldiği İskitler’de, hırsızlık olayları da arttı. Bölgede iş yapan esnaf, “Ya komple yıkılıp yapılacaktı ya da hiç dokunulmayacaktı. Davalık durumların olacağı açık olan İskitler, çöplük halini aldı” dedi. Geçtiğimiz günlerde Ankara Oto Sanatkarları Esnaf Odası’nın 38. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İskitler Sanayi Sitesi’nin haliyle ilgili “En sonunda kalkacak, başka çaresi yok, mücadele ettiğimizi bilmenizi istiyorum” dedi. Görüntüsüyle film setini andıran İskitler’de yıkılan binalar, kağıt ve plastik toplayan kişilerce toplama merkezi haline getirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!