Finans sorununa e-toptan çözüm

Güncelleme Tarihi:

Finans sorununa e-toptan çözüm
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2014 01:26

If Wedding Fuarı’na hazırlanan Egeli giyimciler tahsilat sorununu internet siteleri işbirliğiyle aşarak Türkiye’de bir ilke imza atacak.

Haberin Devamı

EGE Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden, sektörün kendi içindeki işbirliğini artırması için önümüzdeki dönemde önemli projeler hayata geçireceklerini belirtti. Şu anda If Wedding Fashion İzmir Fuarı’na yoğunlaşan EGSD, profesyonel bir e-ticaret şirketiyle de perakendenin yanı sıra toptana da yönelerek bir ilke imza atacak ve firmaların tahsilat sorunlarına önemli bir çözüm bulunmuş olacak. EGSD’nin ilk kadın başkanı olma unvanını da taşıyan Özden, yaptıkları çalışmaları ve gelecek planlarını Hürriyet’e anlattı. Sektöründe Avrupa’nın en büyük fuarı olan IF Wedding Fashion İzmir’i bu yıl da İZFAŞ’la beraber düzenleyeceklerini vurgulayan Özden, 8 yıldır açılan fuarın sektöre büyük bir ivme kazandırdığını kaydetti. Bu yıl 22 Ocak’ta kapılarını açacak fuarın 2014’den itibaren Uluslararası Fuarcılık Endüstrisi Birliği (UFI) onayıyla sürdürüleceğini ifade eden Özden, firmaların yoğun hazırlıklarının da sürdüğünü dile getirdi.

Haberin Devamı

Yeni fuar yeni konsept

Fuarla birlikte Egeli firmaların kurumsallaşarak iş çıtasını yükselttiğini söyleyen Özden, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziemir’de yapılacak yeni fuar alanı ile bambaşka bir IF Wedding düzenleneceğini, yerin genişlemesiyle konseptte de pek çok sürpriz gelişmenin olacağını belirtti. Bütün bu girişimlerin gelinlik ve abiye sektörü başta olmak üzere hazır giyimcilerin ihracat ve markalaşma olanaklarını artıracağının altını çizen Özden, “Şimdi önemli olan markaların özgün tasarımlar yapması ve ticaret hacmini artırması” dedi.

Finans sorununa e-toptan çözüm

Büyük firmaları getirecekler

Geçtiğimiz yıllarda Uzakdoğu siparişlerinin Türkiye’ye kaymasıyla ihracatın ivme kazandığına, buna karşılık iç piyasadaki sıkıntının hala devam ettiğine işaret eden Özden, “Biz de Ege’deki sektörün gelişimi için projeler hayata geçirmeye devam ediyoruz. Ocak ayının sonunda fuar bitiminde İzmir’e büyük markaları getirerek üyelerimizle ticari işbirlikleri kurmalarını sağlayacağız. Bunun yanı sıra alanında en profesyonel sitelerden olan “n11.com” adlı e-ticaret sitesiyle anlaşma yaptık. Burada bilgilendirmeler yapıldı. İzmir’de kuracakları üs sayesinde de özellikle küçük firmaların moda çekimleri, paketleme servisleri gibi hizmetleri üstlenecekler” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’DE İLK

İnternet sitesiyle işbirliğinin sadece perakende satışta değil toptanda da olacağını kaydeden Özden, “İç piyasada en önemli sorun tahsilat ve finans sıkıntısı. Birbiriyle e-ticaret yapan firmalar peşin çalışırken alıcı da iyi bir faiz ve taksitle tedarik yapabilecek. Bildiğimiz kadarıyla Türkiye’de bu da bir ilk olacak” diye konuştu.

KADINLAR VİTRİNE ÇIKTI

EGSD Başkanı Özden, tekstil sektöründe kadın girişimciliği konusunu değerlendirdi. Sektörün kadın istihdamı açısından en yüksek oranı taşıdığına dikkat çeken Özden, “Ancak kadınlar hep işin mutfak kısmında kaldı. Direksiyona geçmeden co-pilot olmayı tercih etti. Şimdi ise vitrine çıkmaya başladılar. Biz de bu konuyu önemsediğimiz için önümüzdeki dönemde yönetim kurulumuzda çok aktif kadın girişimcilere yer veriyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!