İstanbul'da yeni operasyon iddiası

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda yeni operasyon iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2014 12:58

İstanbul’da yeni bir yolsuzluk ve rüşvet operasyonu başlatıldığı ancak savcılık talimatının İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından uygulanmadığı iddia edildi.

Haberin Devamı

İstanbul’da İtfaiye Daire Başkanlığı başta olmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bazı birimleri ile bazı ilçe belediyelerine yönelik başlatılan ihaleye fesat karıştırma, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında savcının verdiği gözaltı kararları İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından uygulanmadı. Savcı ise durumu yazılı olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirerek gereğinin yapılmasını istedi.

17 Aralık ve 25 Aralık operasyonlarının ardından memur suçlarına bakan savcı İbrahim Baytekin’in yeni bir yolsuzluk ve rüşvet operasyonun startını verdi. Savcı Baytekin, operasyonu Başsavcıvekili Ali Cengiz Hacıosmanoğlu’na bildirdi. Savcı dün de gözaltı listesini İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gönderdi. Sabaha karşı 03:00 sıralarında polisler operasyon için hazırlıklarını başlattı. Ancak iddiaya göre gelen emir üzerine emniyet ekipleri, İstanbul İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan üst düzey bir yetkilinin de aralarında bulunduğu belediye görevlilerine yönelik gözaltı kararını uygulamadı.

Haberin Devamı

Bunun üzerine Savcı İbrahim Baytekin, bugün İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı’ya gözaltı kararlarının uygulanmadığı yazılı olarak bildirdi.

Savcı Baytekin’n operasyon talimatına uymayan polisler hakkında suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!