Ailesi ve arkadaşları dernek kurdu

Güncelleme Tarihi:

Ailesi ve arkadaşları dernek kurdu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2014 11:02

Aslı Nemutlu'nun ölümünün üzerinden tam iki yıl geçti. Ailesi onu unutmadı ve adını yaşatmak için onun adına bir dernek kurdu.

Haberin Devamı

ASLI'NIN ACISINI UNUTMADILAR
KIZIM YERDE SÜRÜNSEYDİ ÖLMEZDİ
ASLI'NIN ÖLÜMÜNE 6'ŞAR YIL İSTENDİ
KAR PRENSESİ KARLA UĞURLANDI
CENAZE TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR
İŞTE KAZANIN GERÇEKLEŞTİĞİ YER

Aslı Nemutlu... 2 yıl önce Erzurum Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman sırasında pistte güvenlik önlemlerinin yeterli olmaması sebebiyle kaza geçirerek hayata gözlerini yummuştu. Bu olayın ardından bilirkişi ilk başta ihmalin olduğunu söylese de, sonrasında değişen bilirkişi ise Aslı'yı suçlu bulmuştu.

İşte bu olaylardan sonra Aslı'nın ailesi ve arkadaşları onun adını yaşatmak için çalışmalara başladı. Aslı'nın kayak sporuna olan tutkusunu genç nesillere yayabilmek amacıyla ailesi, "Aslı Nemutlu Genç Sporcular Derneği"ni kurdu.

Derneğin amacı; "kayak sporuna ilgi duyan ve özellikle gelir seviyesi düşük, sporda başarılı olabilecek gençleri bulup; verilecek sportif burslarla onları Türk sporuna kazandırmak." olarak belirlendi.

Ayrıca bu dernekle ilgili çalışmalar, en yakın arkadaşlarının Aslı ve bu projeyle ilişkin düşüncelerini belgesel niteliği taşıyan bir filmde toplandı. Aslı'nın ikinci ölüm yıldönümü dolayısıyla hazırlanan ve sözlerini liseden arkadaşı Esin Özlem Aydıngöz'ün yazdığı "Sonsuz Kartanesi - Dear SnowFlake" şarkının da cd-dvd albüm ve belgeselini çıkardı. Bu projeyle ilgili tüm gelişmeler ise www.aslinemutlu.net 'i açarak kamuoyuna sundular.

BAKMADAN GEÇME!