HSYK’yı nasıl bilirdiniz ey cemaat!

ELİMİZDE iki tanık var; biri Cemaat’in işadamları örgütü TUSKON, diğeri devletteki Cemaat yapılanmasını bir kitapla deşifre ettikten sonra hapislerde süründürülen Hanefi Avcı.

Haberin Devamı

Konuya özel bir basın açıklaması yayımlayan TUSKON, beklendiği gibi ‘İyi bilirdik’ diyor HSYK için.
Eski polis şefi Avcı’nın kişisel şahadeti ise lehte değil. Yeni Şafak yazarı Ali Bayramoğlu’na cezaevinden konuştu, söyledikleri sarsıcıydı ama duruşunda sürpriz yok.
Buyurun, akıl ve vicdan mahkememizi kuralım ve adil bir muhakeme için ikisine birden kulak verelim...
TUSKON: “... Ülkemizde yaşanan süreçte adli kovuşturma ve yargılamada yakınları bulunanların kovuşturmayı yapan emniyet ve yargı mensuplarını görevlerinden aldıklarını ve bunu ülke çapında bir personel ve bürokrat kıyımına dönüştürdüklerini büyük bir şaşkınlıkla gözlemlemekteyiz...”
H. AVCI: “... 2012’ye kadar tüm önemli soruşturmaların tüm tutuklama kararları aynı mahkemenin nöbetçi olduğu gün veriliyor. O gün başlıyor süreç. Hep aynı mahkeme, 10. Ağır Ceza Mahkemesi. Böyle bir tesadüf olabilir mi?...”
TUSKON: “... Bu açıklamaya sebep teşkil eden son gelişmede ise TBMM’ye sevk edilen bir yasa tasarısı ile zaten ağır ithamlar ve basın yoluyla baskı altında tutulan yargı mensuplarının, hukuki tarafsızlığını ve bağımsızlığını imkânsız hale getirecek, atama ve soruşturmalarını tümüyle Adalet Bakanı’na bağlayacak bir düzenleme getirilmeye çalışılmaktadır...”
H. AVCI: “... Polisle adliye birlikte çalışmıyor. Her ikisini de dışarıda Cemaat’in yönetici kadroları koordine ediyor, her ikisi de dışarıda Cemaat yöneticilerinin emir ve talimatıyla iş yapıyor...
Kamu kurumunda çalışan her kişi kendi elde ettiği bilgileri, Cemaat’e aktarıyor. Bu yukarıda birleştiriliyor. Büyük bir havuz oluşturuyorlar. Sonra kime dava açılacak, kim tutuklanacak yukarıda karar veriyorlar...”
TUSKON: “... HSYK üyeleri ve ülkemizin önde gelen hukukçuları tarafından yargının yürütmeye bağlanması anlamına geldiği için Anayasa’ya aykırı olduğu ifade edilen bir yasal düzenleme ile HSYK’nın yapısının ve işleyişinin değiştirilmesine karşı olduğumuzu açık bir şekilde ifade etmek istiyoruz...
Erklerin işleyişinde büyük bir sıkıntıyı ortaya çıkaran ve devletimizin geleceğini tehdit eden bu hususta... Herkesi yargının bağımsızlığını zedeleyecek adımlar atmamaya davet ediyoruz...”
H.AVCI: “... Ben bir şikâyetimi HSYK’ya gönderdim. Gülersin, cevap iki sene sonra geldi. Bir yargıca havale etmişler, o da reddetmiş başvurumu. Ama vahim olan şu: Yargıcın verdiği dosya numarası benimki değil, bir başka numara. Dosyaya bile bakmadan reddetmiş talebi... Polisin, savcının ve hâkimin yaptığı hukuka aykırılıklar HSYK’ya şikâyet ediliyor ama aylar yıllar geçiyor hiçbir işlem yapılmıyor. Suç olduğu sabit belgeli hususlarda bile iki yıldan önce HSYK cevap vermiyor...”
YAZARIN SON GÖRÜŞÜ: İddia ve savunma makamlarını karşılıklı dinlediniz. Olay kabak gibi ortada, ekleyeceğim başkaca bir şey yoktur, takdir akıl ve vicdan mahkemenizin.


Yazarın Tüm Yazıları