Dışişleri'ne yeni sözcü

Güncelleme Tarihi:

Dışişlerine yeni sözcü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2014 20:37

DIŞİŞLERİ Bakanlığı Sözcüsü Levent Gümrükçü’nün Tiflis Büyükelçisi olarak atanmasının ardından uzun süredir beklenen yeni sözcüde belli oldu.

Haberin Devamı

Gümrükçü’nün yaklaşık bir yıl yürüttüğü görevi Türkiye’nin St. Petersburg Başkonsolosu Tanju Bilgiç devraldı. Bilgiç, Greenpeace eylemleri sırasında Rusya’da tutuklanan Gizem Akhan’a da verdiği destekle tanınıyor.

GİZEM’E DESTEK

Siyaset Planlama Genel Müdür Yardımcılığı görevinden Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğü görevine getirilen Gümrükçü, 1 Şubat’ta Gürcistan’daki yeni görevine başlayacak. Yaz kararnamesi ile Tiflis Büyükelçiliği görevine atanan Gümrükçü’nün yerine atanan Bilgiç ise sözcülük görevi için St. Petersburg’daki görevinden Ankara’ya döndü. Bilgiç, Akhan’a Rusya’daki tutukluluğu süresince yardımcı olmuştu. Akhan’ı hapishanede ziyaret eden Bilgiç hem Gizem’i 4 kez ailesiyle telefonla konuşturmuş hem de giyecek ve diğer ihtiyaçlarına yardımcı olmuştu.

GENÇ SÖZCÜ GELENEĞİ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun yaptığı bu atama ile genç sözcü geleneği de devam ettirildi. 1971 doğumlu olan Bilgiç, 1995 yılında Dışişleri Bakanlığı’na aday meslek memuru olarak girdi. Ortadoğu Genel Müdür Yardımcılığı’nda ateşe, Saraybosna Büyükelçiliği’nde üçüncü katip, Kopenhag Büyükelçiliği’nde ikinci katip, Avrupa Konseyi Dairesinde başkatip, Avrupa Konseyi nezdindeki Türkiye Cumhuriyeti daimi temsilciliğinde müsteşar, Kıbrıs siyasi işler dairesinde şube müdürü, Kıbrıs Ekonomik İşler Dairesinde daire başkanı olarak görev yaptı. Bilgiç, İngilizce, Fransızca biliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!