Polise flaş misilleme

Güncelleme Tarihi:

Polise flaş misilleme
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2014 01:06

İzmir’de 7 Ocak’ta gerçekleştirilen ‘İmbat Dalgası’ rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun ertesi günü ilginç bir gelişme yaşandı. Halk Sigorta, operasyonu yapan Mali Suçlarla Mücadele Şubesi’ne ait 5 aracın iki ay önce yenilenen kasko poliçelerini iptal etti.

Haberin Devamı

İZMİR’de 7 Ocak günü, ‘İmbat Dalgası’ adıyla Liman İşletmesi’ne yönelik düzenlenen 14 kişinin tutuklandığı rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan bir gün sonra ilginç bir gelişme yaşandı. Halk Sigorta A.Ş. operasyonu yapan Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne ait 5 aracın kasko poliçelerini iptal etti. İstanbul merkezli 17 Aralık operasyonunda genel müdürü tutuklanan Halk Bankası’nın iştiraki olan Halk Sigorta’nın bu kararı, yetkili acentenin yazısıyla polise bildirildi. Acente, iptal kararında her türlü kanuni sorumluluğun, iptali gerçekleştiren Halk Sigorta Genel Müdürlüğü’ne ait olduğunu da yazısında belirtti.

Geçen 7 Ocak Salı günü, İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, iki yıllık takibin ardından liman işletmelerine yönelik yolsuzluk ve rüşvet operasyonu başlattı. İzmir, Ankara, İstanbul, Hatay ve Van illerinde eş zamanlı yapılan baskınlarda 28 kişi gözaltına alındı. Halen 9 kişinin arandığı operasyonla ilgili gözaltına alınan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım’ın bacanağı C.H.’ın da aralarında bulunduğu 14 kişi serbest bırakıldı,
14 şüpheli ise mahkemece tutuklandı.

Haberin Devamı

OPERASYONDAN BİR GÜN SONRA

Operasyondan bir gün sonra 8 Ocak Çarşamba günü, gözaltıları yapan İzmir Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne tebliğ edilen bir karar şaşkınlığa neden oldu. Halk Sigorta A.Ş.’nin yetkili acentesince gönderilen yazıda, şube bünyesinde bulunun 35 A 1511, 35 A 1516, 35 A 1707, 35 A 1775 ve 35 A 1801 plakalı polis araçlarının yaklaşık iki ay önce yenilenen kasko poliçelerinin, genel müdürlüğün talimatıyla iptal edildiği bildirildi. Sigorta acentesi yetkililerinin, kendilerine ulaşan emniyet yetkililerine, kararı genel müdürlüğün isteğiyle almak zorunda kaldıklarını, bundan da büyük üzüntü duyduklarını dile getirdikleri belirtildi.

SORUMLULUK GENEL MÜDÜRLÜĞE AİT

Emniyet yetkililerinin kanuni haklarını aramak için resmi yazı istemeleri üzerine ise, aynı acenteden bu kez 09.01.2014 tarihli ıslak imzalı olarak şu yazı gönderildi:
“İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube başkanlığına, Biriminiz sorumluluğunda bulunan 35 A 1511, 35 A 1516, 35 A 1707, 35 A 1775 ve 35 A 1801 plakalı araçların kasko poliçeleri, Halk Sigorta A.Ş. genel müdürlük talimatı ile 08.01.2014 tarihi itibariyle iptal edilmiştir. Bu poliçelerin iptalinden kaynaklanan her türlü hukuki ve kanuni sorumluluk Halk Sigorta A.Ş.’şe aittir. Saygılarımızla.”

Haberin Devamı

‘İMBAT DALGASI’NDA DAİRE BAŞKANINA GÖZALTI

Geçtiğimiz hafta salı günü İzmir’de başlayan “İmbat Dalgası” olarak adlandırılan liman işletmelerine yönelik yolsuzluk operaslyonunda hakkında yakalama kararı bulunan TCDD Limanlar Daire Başkanı M.Y., gözaltına alındı. 14 kişinin tutuklandığı operasyonda aranan zanlı sayısı 8’e düştü.Geçen 7 Ocak salı günü, İzmir Mali Suçlarla Mücadale Şube Müdürlüğü ekipleri, iki yıllık takibin ardından yolsuzluk ve rüşvet operasyonu başlattı. İzmir, Ankara, İstanbul, Hatay ve Van illerinde eş zamanlı yapılan baskınlarda da, 28 kişi gözaltına alındı. Sorgularının ardından adliyeye sevkedilen zanlılardan Ulaştırma, Denizcilik ve Habarleşme eski Bakanı Binali Yıldırım’ın bacanağı C.H.’nın da aralarında bulunduğu 14 kişi serbest bırakıldı, 14 zanlı da geçen cuma günü tutuklandı.

ADLİYEYE SEVK EDİLECEK

Haberin Devamı

Yolsuzluk soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan zanlılardan Ankara’da TCDD Limanlar Daire Başkanı M.Y. de, gözaltına alındı. İzmir’e getirilen M.Y.’nin, kendisine yöneltilen suçlamalarla ilgili ifadesi alındıktan sonra adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!