Denktaş ölümünün ikinci yılında anıldı

Güncelleme Tarihi:

Denktaş ölümünün ikinci yılında anıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2014 17:31

KKTC’nin kurucu cumhurbaşkanı Raif Rauf Denktaş ölümünün ikinci yılında mezarı başında anıldı. Devlet erkanının katıldığı törende duygulu konuşmalar yapılırken anma töreni, bütçe bulunamaması nedeniyle askıda kalan anıt mezar tartışmalarının gölgesinde geçti.

Haberin Devamı

88 yaşında hayatını kaybeden efsanevi lider için ilk tören, başkent Lefkoşa’daki Türk Mukavemet Teşkilatı’nın anıtının bulunduğu Cumhuriyet Parkı’ndaki mezarı başında düzenlendi. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu başta olmak üzere, hükümet ve devlet yetkililerinin ile ailenin katıldığı törende, anı defteri imzalandı, çelenkler konuldu ve duygulu konuşmalar yapıldı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bayraklar yarıya indirildi. Çok sayıda kurum ve kuruluş yanında dernekler de mesajlar yayınladı. Denktaş’ın bu yılki ölüm yıldönümü, Mevlüt Kandili tatiline denk geldi.

DENKTAŞ'IN ÖLÜMÜNÜN İKİNCİ YILI / FOTO GALERİ

DENKTAŞ ÖLDÜĞÜ GÜN GAZETELER BÖYLE ÇIKMIŞTI

SARIGÜL DE TEKLİF ETTİ
KKTC’de bir süredir, bütçe bulunamaması nedeniyle inşaatına başlanmayan anıt mezar tartışmaları yaşanıyordu. Denktaş’ın mezarının parasızlıktan yapılamadığı haberleri üzerine önce Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül devreye girdi. Sarıgül’ün anıt mezarı yaptırma teklifine Rauf Denktaş’ın oğlu, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, “Bu konuyu KKTC’nin çözmesi gerekir” karşılığını verdi. Ancak yine bütçe bulunamadı.

Haberin Devamı

Gelişmeler üzerine geçen hafta Türkiye Büyükelçiliği devreye girdi ve anıt mezar yapının maliyetini Türkiye üstlendi. İnşaat çalışmalarının, önümüzdeki dönemde başlanması bekleniyor.

KIBRIS DAVASINA ADANMIŞ BİR ÖMÜR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!