"Yiğidolar" kupada da iddialı

Güncelleme Tarihi:

Yiğidolar kupada da iddialı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2014 12:25

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında başarılı bir grafik çizen ve sezon sonunda Avrupa kupalarına katılmayı hedefleyen Sivasspor'da, futbolculardan Burhan Eşer, Korcan Çelikay ve Hakan Arslan, ligdeki performansı Ziraat Türkiye Kupası'nda da göstererek kupayı Sivas'a getirmek istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

"Yiğidolar"ın gole dönük orta saha oyuncusu Burhan Eşer, yaptığı açıklamada, ligin ilk yarısının hem kendi hem de takım açısından çok başarılı geçtiğini belirtti. İlk yarıda pozitif bir futbol sergilediklerini, göze hoş gelen seyir zevki yüksek maçlar çıkardıklarını ifade eden Eşer, yeni bir takım olmalarına karşın uyum sorununu kısa sürede atlatarak arzu ettikleri sonuçları almaya başladıklarına dikkati çekti.

Ligde ikinci devrenin daha zor geçeceğinin bilincinde olduklarını ve Antalya'daki kamp çalışmalarında işi sıkı tuttuklarını aktaran Eşer, "İki kulvarda birden yarışıyoruz. Ziraat Türkiye Kupası'nda da yolumuza devam ediyoruz. Ziraat Türkiye Kupası'nı Sivas'a getirmek istiyoruz. Bunun için çok mücadele edeceğiz. Kupa bizim için çok önemli. Bir diğer hedefimiz de ligi ilk 3-4 içerisinde bitirerek Avrupa Kupalarına katılmak" diye konuştu. Eşer, ilk yarıda 6 gol , 7 asistlik bir performans sergilediğini anlatarak, şunları söyledi:

"İyi bir ilk yarı geçirdim ancak yeterli değil. Her zaman eksiklerimiz oluyor. Bu eksikleri gidermek için kampta çok sıkı çalışıyorum. Her zaman daha iyisini yapabilmek için mücadele vermem gerektiğini düşünüyorum. İkinci yarı Sivasspor taraftarına çok daha iyi bir Burhan izlettirmek istiyorum. Taraftarımız beni çok sevdi ve sahip çıktı. İkinci yarı da takıma katkı sağlamak için var gücümle çalışacağım."

Kırmızı-beyazlı taraftarın Sivas'ın soğuk iklimine rağmen her zaman yanlarında olduğuna dikkati çeken Eşer, ikinci yarıda da taraftarın desteğini beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaleci Korcan Çelikay

Kaleci Korcan Çelikay da sezon başında yeni bir takım ve teknik heyet oluşturulduğunu, uyum sürecinde 3-4 maçtan istedikleri gibi sonuçlar alamadıklarını belirterek, "Bunu atlattıktan sonra çıkış yakaladık ve çıkışımızı uzun süre devam ettirdik" dedi. Sezonun ilk yarısında teknik direktörleri Roberto Carlos'un koyduğu hedeflere ulaştıklarını aktaran Çelikay, şöyle konuştu:

"İlk yarı için hedeflere ulaştığımızı söyleyebiliriz ancak önemli olan ikinci yarı sonunda hedeflere ulaşabilmek ve Avrupa kupalarına kalmak. İkinci yarılar her zaman zor olmuştur, yine öyle olacak. Ligin sonu yaklaştıkça küme düşme ve şampiyonluk mücadelesi kızışacağı için puan almak çok daha zorlaşacak. Bu nedenle ilk yarıdaki performansımızın daha da üstüne çıkmalıyız. Sezon sonunda ilk 3-4 arasında yer almak istiyoruz. Kupada da yolumuza devam ediyoruz. İki kulvarda mücadele edeceğiz. Kupada da finale kadar gitmek ve kupayı Sivas'a getirmek istiyoruz. Bunun için çok daha fazla çalışmamız ve mücadele etmemiz gerekiyor."

Çelikay, bu sezon uzun bir aradan sonra ilk 11'de devamlılık sağladığını dile getirerek, bunun performansına da olumlu yansıdığını söyledi. Yedek kaldığı dönemde çok çalıştığını ve formayı hak ederek aldığını ifade eden Çelikay, "Forma şansı bulduğumda bunu en iyi şekilde değerlendirdim. İnşalah ligin ikinci yarısında performansım artarak devam eder. Takımım için elimden gelen her şeyi yapmaya hazırım" dedi.

Kupa golcüsü Hakan Arslan da iddialı

Ziraat Türkiye Kupası'nda forma giydiği 3 maçta 4 kez fileleri havalandıran orta saha oyuncusu Hakan Arslan da kupada sonuna kadar ilerlemek istediklerini vurguladı. Kupayı da lig kadar önemsediklerini ifade eden Arslan, "Sivasspor'un kupa özlemini sonlandırmak istiyoruz. Bu kadroya, teknik heyete ve yönetime de bu yakışır. Bu onuru tatmak istiyoruz" şeklinde konuştu. Arslan, kupada geçen yıl yarı finalde şanssız bir şekilde Trabzonspor'a elendiklerini anımsatarak, bu yıl ise kupayı kazanmak için çok daha fazla mücadele edeceklerini kaydetti. Başarıya aç oyunculardan kurulu bir kadroya sahip olmalarının avantaj olduğuna dikkati çeken Arslan, kupada gollerine devam etmek istediğini de belirtti.

Ligde ilk yarıyı hedefledikleri noktada bitirdiklerini anlatan Arslan, "İyi bir grafik çizdik. Avrupa kupalarına katılmak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Hatta Şampiyonlar Ligi neden olmasın. Bunu başarabilecek gücümüz var" dedi. Arslan, daha çok çalışarak ilk 11'in değişmez oyuncusu olmak istediğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!