Halk Bankası'na ait şirketten, İzmir polisine şok

Güncelleme Tarihi:

Halk Bankasına ait şirketten, İzmir polisine şok
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2014 01:03

İZMİR'de, ‘İmbat Dalgası’ adıyla, Liman İşletmesi'ne yönelik düzenlenen, 14 kişinin tutuklandığı rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun yapılmasından bir gün sonra, başka bir yolsuzluk soruşturmasında genel müdürü tutuklanan Halk Bankası'nın şirketlerinden olan Halk Sigorta A.Ş.'den ilginç bir karar geldi.

Haberin Devamı

Operasyonu yapan Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne ait 5 aracın kasko poliçeleri, iptal edildi. Bu karar da, yetkili sigorta acentesinin ıslak imzalı yazısıyla polise bildirildi. Yetkili acente, iptal kararından dolayı her türlü kanuni sorumluluğun yine iptali gerçekleştiren genel müdürlükte bulunduğuna da yazısında yer verdi.
Geçen 7 Ocak Salı günü, İzmir Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, iki yıllık takibin ardından liman işletmelerine yönelik yolsuzluk ve rüşvet operasyonu başlattı. İzmir, Ankara, İstanbul, Hatay ve Van illerinde eş zamanlı yapılan baskınlarda 28 kişi gözaltına alındı. Halen 9 kişinin arandığı operasyonla ilgili gözaltına alınan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım'ın bacanağı Cemalettin Haberdar'ın da aralarında bulunduğu 14 kişi serbest bırakıldı, 14 zanlı ise tutuklandı.

Haberin Devamı

OPERASYONDAN BİR GÜN SONRA KARAR GELDİ
Bu arada, operasyonun gerçekleşmesinden bir gün sonra, 8 Ocak Çarşamba günü, gözaltıları yapan İzmir Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne ilginç bir karar tebliğ edildi. Halk Sigorta A.Ş.'nin yetkili acentesince gönderilen yazıda, şube bünyesinde bulunun 35 A 1511, 35 A 1516, 35 A 1707, 35 A 1775 ve 35 A 1801 plakalı polis araçlarının yaklaşık iki ay önce yenilenen kasko poliçelerinin, genel müdürlüğün talimatıyla iptal edildiği bildirildi. Sigorta acentesi yetkililerinin, kendilerine ulaşan emniyet yetkililerine, kararı genel müdürlüğün isteğiyle almak zorunda kaldıklarını bundan da büyük üzüntü duyduklarını dile getirdikleri öğrenildi.

Emniyet yetkililerinin kanuni haklarını aramak için resmi yazı istemeleri üzerine ise, aynı acenteden bu kez 09.01.2014 tarihli, ıslak imzalı olarak, “İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube başkanlığına, Biriminiz sorumluluğunda bulunan 35 A 1511, 35 A 1516, 35 A 1707, 35 A 1775 ve 35 A 1801 plakalı araçların kasko poliçeleri, Halk Sigorta A.Ş. genel müdürlük talimatı ile 08.01.2014 tarihi itibariyle iptal edilmiştir. Bu poliçelerin iptalinden kaynaklanan her türlü hukuki ve kanuni sorumluluk Halk Sigorta A.Ş.'şe aittir. Saygılarımızla” yazısı gönderildi.

Haberin Devamı

POLİS DE KANUNİ HAKKINI KULLANACAK
İstanbul merkezli olarak 17 Aralık 2013 tarihinde düzenlenen ve o dönemde görevde olan 4 bakanın da adının karıştığı yolsuzluk operasyonu kapsamında evinde ayakkabı kutularında paralar çıkan ve halen de tutuklu bulunan S. A.'nın genel müdürlüğünü yaptığı Halk Bankası şirketlerinden Halk Sigota A.Ş.'nin aldığı bu karar, akıllarda soru işareti bıraktı. Ayrıca kararın yine İzmir'deki yolsuzluk operasyonunu yapan birimin araçları için alınması, misilleme yapıldığı iddiaları gündeme getirdi. Emniyet yetkililerinin, bu iptal kararıyla ilgili olarak yasal yollara başvuracakları öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!