Hanefi Avcı'nın sözleri damga vuracak

Güncelleme Tarihi:

Hanefi Avcının sözleri damga vuracak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2014 09:12

İzmir Askeri Casusluk davasına Hanefi Avcı'nın sözleri damgasını vuracak.

Haberin Devamı

İZMİR'de bugün görülecek olan 'Askeri Casusluk' adı ile bilinen 'gizli bilgi ve belge' bulundurma davasına Yeni Şafak Gazetesi'nden Ali Bayramoğlu'na cezaevinde röportaj veren Hanefi Avcı'nın şu sözleri damgasını vuracak: “İzmir (casusluk) süreci bir rezilliktir. Cemaatin istihbarattaki adamları, istihbaratın kendi fişleri, kendileri için hazırladıkları fişleri seçip subayların bilgisayarına koymuşlar. Bir istihbaratçı olarak, bu adamları yetiştirmiş biri olarak, bunu görür görmez anlarım.”

Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele'nin de tutuksuz olarak yargılandığı çoğunluğunu muazzaf subayların oluşturduğu 357 sanıklı İzmir Askeri Casusluk davası olarak bilinen 'gizli bilgi ve belge' bulundurma davası bugün İzmir 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Davanın bugünkü duruşmasında ise Hanefi Avcı'nın Yeni Şafak Gazetesi'nde Ali Bayramoğlu'na söylediği sözler çok konuşulacak gibi. Sanık avukatları bugün savunmalarında Hanefi Avcı'nın sözlerini mahkeme salonuna taşıyacaklar. Hanefi Avcı Ali Bayramoğlu'na verdiği röportajında İzmir Askeri Casusluk davasına ilişkin şu iddialara yer verdi:

Haberin Devamı

*İşin çapı büyük. Cemaat kendi parasıyla dinleme cihazı alıp bunları Emniyet İstihbarat'ta tutup kullanıyor, TİB'de kendi kanallarıyla dinleme yapıyorlar. Sahtecilik operasyonunu onlar yapıyor. İzmir (casusluk) süreci bir rezilliktir. Cemaatin istihbarattaki adamları, istihbaratın kendi fişleri, kendileri için hazırladıkları fişleri seçip subayların bilgisayarına koymuşlar. Bir istihbaratçı olarak, bu adamları yetiştirmiş biri olarak, bunu görür görmez anlarım.

*Bence yöntem, sahtecileri ve sahtekarlıkları ortaya çıkarmaktır. Onları kendi evraklarıyla, işlemleriyle kıstırmaktır ve teşhir etmektir. Bu mümkün. Oda TV davası bende olsa, davayı ters çevirsek, ben bizi suçlayanların hepsinin sahtekar olduklarını ispat ederim, mahkum olmalarını sağlarım. İzmir soruşturması, casusluk davası bir rezilliktir. Cemaat polisi kendi topladığı istihbarat bilgilerini almış, askerlerin bilgisayarlarına koymuş... Bunu teşhir etmek lazım...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!