Kocaeli’nden İstanbul’a deniz uçağı seferi başladı

Güncelleme Tarihi:

Kocaeli’nden İstanbul’a deniz uçağı seferi başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2014 01:42

İzmit-İstanbul arasını 22 dakikaya düşürecek deniz uçağı seferleri başladı.

Haberin Devamı

Seabird Havayolları, İzmit Seka Park’tan İstanbul’a günde iki uçuş gerçekleştiriyor. Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kürşad Arusan, “Kocaeli halkı bize sahip çıkarsa bunu 7 güne, Bursa’da olduğu gibi 6 sefer çıkarabiliriz” dedi. Seabird bu hattaki uçuşlarında 97, 117 ve 157 TL olmak üzere 3 farklı kategori uyguluyor.

Hakkâri, kış sporlarına açılıyor

Yılın 7 ayı dağları karla kaplı olan Hakkâri, barış süreci sonrasında Türkiye’nin kış turizmi merkezleri arasına girmeye hazırlanıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca 2800 metre rakımlı Merga Büte Yaylası’nda yapılan kayak tesisi sporseverlere kayak, kar kızağı ve snowboard gibi kış sporlarını yapma imkânı sunuyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, baby lift ve teleski bulunan kayak tesisinin 3 yıl önce bölgeye taşındığını belirtti. “Geçen yıl 30 Nisan’da bile burada kayak yaptık” dedi.
Bu arada İstanbullu dağcılardan oluşan Klos Dağcılık Kulübü’nden altı dağcı, 32 yıl sonra Hakkâri’nin güneydoğusundaki Cilo Dağları’nda tırmanış gerçekleştirdi. Sönmez Erkaya liderliğindeki dağcılar iki hafta önce Yüksekova’dan yola çıkarak Reşo (Uludoruk) zirvesine ulaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!