Beyağaç'ta birahaneler mahkeme kararıyla açıldı

Güncelleme Tarihi:

Beyağaçta birahaneler mahkeme kararıyla açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2014 15:36

DENİZLİ’nin Beyağaç İlçesi’nde kadınların, birahanelerde çalışan kadınların eşlerini ayarttığını iddia ederek kapatılmasını istediği ve belediyenin mühürlediği 5 birahaneyle ilgili olarak İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Haberin Devamı

Beyağaç’ta 170 kadın birahanelerde çalışan kadınların eşlerini ayarttığı iddiasıyla 1.5 yıl önce topladıkları imzayı belediyeye verdi. Birahanelerdeki kadınların giyim ve davranışlarıyla ilçenin örf ve adetlerine ters düştüğünü öne süren kadınların şikayeti üzerine Beyağaç Belediye Meclisi, birahanelerin ilçe merkezi dışına taşıma kararı aldı. İlçe merkezindeki 5 birahane sahibine, 1 kilometre mesafedeki Kale Caddesi’ndeki 100 dönümlük alanın içkili bölge ilan edildiği belirtildi. Birahanelere, burada yer yaparak faaliyetlerini sürdürmeleri için 31 Aralık 2013 tarihine kadar süre verildi. 2014 yılında sürenin dolmasına rağmen taşınmayan 5 birahane mühürlendi. Birahanelere gösterilen plansız bölge olarak geçen alanın yaklaşık 11 kişiye ait tarım arazisi olması, çiftçilerin tepkisine neden oldu.

Bu arada Belediye Meclisi’nin kararı üzerine birahane işletmecilerinin Denizli İdare Mahkemesi’ne açtığı davada mahkeme ara karar vererek yürütmenin durdurulmasına ve birahanelerin kesin karar verilinceye kadar faaliyetlerinin devam etmesine karar verdi. Bu karar üzerine Beyağaç’ta bir hafta önce belediye tarafından mühürlenerek kapatılan birahaneler yeniden çalışmaya başladı. Birahanelerin tarım arazisi olan yeni içkili bölgeye taşınıp taşınmayacakları ya da mevcut yerlerinde faaliyetlerini sürdürüp sürdüremeyecekleri, Denizli İdare Mahkemesi’nin vereceği kesin karar ile netleşecek.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!