Engelli memurlar için atama talebi

Güncelleme Tarihi:

Engelli memurlar için atama talebi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2014 13:06

Tüm Engelliler ve Aileleri Yardımlaşma Derneği (TEDAY) Genel Başkanı İlimdar Boztaş, ÖMSS sonrasında 3’ncü memur atamaları için, "İsteğimiz kamuda boş bulunan engelli işçi ve memur kadrolarının tamamına yerleştirmelerin yapılması" dedi.

Haberin Devamı

Boztaş, bir süre önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Devlet Personel Başkanı (DPB) Mehmet Ali Kumbuzoğlu ile 3’üncü (Özürlü Memur Seçme Sınavı) ÖMSS atamaları ve 27 Nisan’da yapılacak Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) hakkında görüştüklerini bildirdi.

Engellilerin memur olarak yeni atamalarının yapılması konusunda, 15 gün içerisinde yetkililerle 3 defa görüştüklerini dile getiren Boztaş, adayların sorunlarını da konuştuklarını söyledi.

Boztaş, Kumbuzoğlu ile görüşmelerinde kadro düzenlemelerinin oluşturulduğunu söyledi. Ayrıca, daha fazla engelli ataması yapılmak istendiğinin belirterek, Ocak ayının sonu ile Şubat ayının ilk haftasına doğru bu konunun sonuçlanacağının belirtildiğini hatırlattı.

Boztaş, şöyle konuştu:
"Temennimiz kamuda boş bulunan engelli işçi ve memur kadrolarının tamamına yerleştirmelerin yapılması.

Kamuda halen memur olarak çalışan engelliler de 27 Nisan'da EKPSS’ ye girsinler. İşsiz, geçim sıkıntısı yaşayan mağdur engelli arkadaşlarımıza fırsat verin. ÖMSS 1 ve 2’nci atamalarında binlerce memur kadrosunu mağdur olduğunu gördük. Bunlar giderilsin.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!