"Kendimi Bursaspor için feda ettim"

Güncelleme Tarihi:

Kendimi Bursaspor için feda ettim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2014 11:41

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam Antalya kampında soruları yanıtladı. Bursaspor'da yaşadıklarıyla ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Takımın son durumu ve çalışmalar hakkında bilgi veren Sağlam, Bursaspor'da yaşadıklarıyla ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. Sağlam, "Ben o gün Bursaspor'dan ayrıldıysam bunu Bursaspor'un geleceği için yaptım. Tabiri caizse kendimi Bursaspor için feda ettim" dedi.

"ZORLU BİR DÖNEM BİZİ BEKLİYOR"
Devre arası çalışmalarının güzel geçtiğini belirterek sözlerine başlayan Ertuğrul Sağlam, "Saha içindeki işlerimiz iyi. Oyuncularımız zamanında geldi. Yoğun bir kamp dönemi geçiriyoruz. Çok fazla hazırlanmaya vaktimiz yok. Biraz daha sıkıştırılmış kamp dönemi geçiriyoruz. 14 Ocak'tan 13 Şubat'a kadar 9 tane çok önemli maç oynayacağız. Lig ve kupadaki geleceğimiz şekillenecek. Bu maçlara iyi hazırlanmak zorundayız. Birbirinden güçlü rakiplerle oynayacağız.Lige iyi başlangıç yapmamız lazım. Bursaspor, Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarıyla başlıyoruz. Kupada da çok zorlu bir gruptayız. Zorlu bir dönem bizi bekliyor. İnşallah alnımızın akıyla oradan çıkarız" diye konuştu.

Haberin Devamı

"DAHA FAZLA DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR"
Futbolcuların yaşanan maddi sıkıntılardan dolayı etkilenmemesi için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Sağlam, "Futbolcuların başarısını etkilememesi için elimizden geleni yapıyoruz. Çok düzgün ve karakterli bir sporcu grubu var. Bu sorunları bugüne kadar çok dert etmediler. Yeni konuştuk ve dert etmeyecekler gibi görünüyor. İnşallah bu olumsuzluklardan etkilenmeden kupa ve ligde hedefe doğru ilerleriz. Eskişehirspor camiasının daha büyük hedefleri kovalayabilmesi için Eskişehirsporluyum diyen herkesin sorumluluk alması lazım. Daha fazla desteklenmeye ihtiyacımız var. Yoksa bundan sonraki senelerde Eskişehirspor'un büyük hedeflerden bahsetmesi çok kolay olmaz" şeklinde konuştu.

"ÇOK FARKLI DUYGULAR YAŞAYACAĞIM"
Şampiyonluk yaşadığı Bursa Atatürk Stadı'nda ilk kez başka bir takımın başında çıkacağı için heyecanlı olduğunu söyleyen başarılı teknik adam, "Eskişehir'deki maçta çok duygulandım. Bir tarafta şampiyonluk yaşadığımız, başarılı olduğumuz ve kader ortaklığı yaptığımız, başarıya beraber gittiğimiz öğrencilerimiz var. Onları yöneten de benim hocam. Beşiktaş'taki şampiyonluğumuzda da o hocamdı. Zor bir maçtı benim için. Kazandık mutlu olduk ama mutluluğumuzu doyasıya yaşayamadık. İlk defa Atatürk Stadı'na, şampiyonluk sevincini yaşadığımız stada, çok sevdiğimiz Bursaspor taraftarı karşısına çıkacağım. Çok farklı duygular yaşayacağım. Orada tekrar taraftarlarımızla beraber olmanın mutluluğunu yaşayıp, keyfini çıkaracağım. Bir tarafta da mücadele olacak. Bugüne kadar gereksiz olan iki komşu şehrin gerginliğini de bu üç maçta ortadan kalkması için güzel bir fırsat var. 2014'e yeni girdiğimiz şu günlerde güzel atmosferi orada oluşturmak istiyoruz. Hak eden kazanacak. İnşallah dostça ve centilmence maçlar olur. İki takımın da hedefi var. Hep beraber güzel üç tane maç oynarız" dedi.

Haberin Devamı

"ÖZLEDİM"
Bursaspor'da yaşadığı günleri özlediğini söyleyen Sağlam sözlerini şöyle sürdürdü:
"Özledim tabii ki. Benim Bursa'daki evim duruyor. Devamlı gidip geliyorum. Özlediğimiz zaman geliyoruz ve vakit geçiriyoruz. Yaşadığımız günler unutulmaz. Aklımızda hep olacak."

"HER KULÜBE GERİ DÖNME ŞANSIM VAR"
"Bir gün Bursaspor'a geri dönecek misiniz? sorusuna Ertuğrul Sağlam, "Bunun kararını ben veremem. Benim Bursaspor'a dönmem için farklı insanların da niyetli ve farklı şartların oluşması lazım. Şu an Eskişehirspor'da görev yapıyorum. Orada bu görev ne kadar devam eder bunu kestirmek mümkün değil. Öyle farklı sürprizlerle karşılaşıyorsunuz ki. Hiç ayrılmayacağımız dediğimiz Bursa'dan bazı sebeplerden ayrıldık. Ben ne Bursa'ya gelebileceğimi, ne de Eskişehir'den ayrılacağımı bilebilirim. Bursa şehrini de seviyorum Bursaspor'u da seviyorum. Daha önce de söyledim. Bundan önce çalıştığım her kulübe geri dönme şansım var. Şu anda Eskişehirspor'a hizmet ediyorum. O devam ediyor. İnşallah buradaki görevi de güzel bir şekilde devam ettiririz" yanıtını verdi.

Haberin Devamı

"KAYSERİSPOR'DAN TEKLİF OLMADI"
Kayserispor ile anlaşacağı yönündeki haberlere de açıklık getiren Sağlam şunları söyledi:
"Kayserispor da bizim geçmişimizde benim bugünlere gelmemde çok önemli payı olan bir kulüp. Oradaki başkan bizim ağabeyimiz. Genel menajer Süleyman Hurma ile uzun yıllar çalıştık. Hayatta tanıdığım çok dürüst ve herşeyine kefil olabileceğimiz insanlardır. Bir teklif olmadı. Kaldı ki onlar kime ne zaman, hangi şartlarda teklif yapacaklarını bilen insanlar. Görevimin başındayım ve sezon sonuna kadar görevime devam edeceğim."

"BURSASPOR'UN GELECEĞİ İÇİN YAPTIM"
"Ben Bursaspor'dan isteyerek ayrılmadım" diyen Sağlam sözlerine şöyle devam etti:

"Bana gönül veren insanlar benim oradan ayrılmama üzülmüş olabilirler. Ben Bursaspor'dan çok iyi para kazanıyordum, çok iyi sözleşmem vardı. Şampiyonluk yaşadım, çok büyük başarılara imza attık. Bursa şehrini de seviyorum. Bir insanın böyle imkanları elindeyken ayrılmasını gerektiren haklı sebepleri vardır. O günkü şartlarda ayrılmamı gerektirecek en önemli sebep de Bursaspor'un geleceğiydi. Sıkıntılı bir ortama girmiştik. Şehrin ve taraftarın ilgisi azalmıştı. Kayserispor maçını 2 bin 500 kişiye oynamıştık. İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında yaşananlar. Taraftarın yönetime, futbolculara ve bana olan ağır sözleri. Bursa'ya geldiğimizde yaşadıklarımız. Bütün bunları bir araya koyduğumuzda artık Bursa'da değişikliğin gerekli olduğuna inandım. Başkanımıza açıkça söyledim. Ya siz değişeceksiniz ya ben değişeceğim dedim. Başkanımız, 'Ben bu ortamda gidemem' dedi. O günkü şartlarda ayrılmak zorundaydım. Bunu Bursaspor'un geleceği için yaptım. Ayrılığımız şok etkisi oluşturabilir. İlgisini azaltmış insanlar biraz kendine gelir, 'Takıma sahip çıkalım. Hoca da gitti takım daha da zayıflamasın' diye bir beklentim vardı. Daha sonraki süreçte bu beklentimin tam anlamıyla karşılık bulduğunu görmek beni mutlu etti. Çok mutlu olduğum bir yerden istemeyerek ayrıldım ve bunu Bursaspor için yaptım. Bir çok insan bunu anlayamadı, kızdı bana. Gidip başka yerle anlaşacağımı söylediler. Çalışırken de bu söylentiler vardı. Kasımpaşa, Trabzonspor, Beşiktaş, Milli Takım'la anlaşacak dediler. Ama herkes söylediğiyle kaldı. Herkes aklından geçen kötü düşüncelerle baş başa kaldı. Sonuçta ben kimseyle anlaşmadım ve daha sonra Eskişehirspor'a geldim. Ben o gün Bursaspor'dan ayrıldıysam bunu Bursaspor'un geleceği için yaptım. Sıkıntılı ortamdan bir an önce kurtulması için yaptım. Tabiri caizse kendimi feda ettim Bursaspor için."

Haberin Devamı

"ÇOK ÜZÜLDÜM"
Batalla ile ilgili yöneltilen soruya ise Sağlam, "Yaşananları bilmem ve olaya vakıf olmam lazım. Batalla neler yaşadı, böyle bir kararı neden aldı bilmediğim için değerlendirme yapamıyorum. Sadece çok üzüldüm. Biz Batalla ile üç buçuk yıl çalıştık. Batalla'yı oynatmadığımız çok maç oldu. Erken çıkardığımız maçlar oldu. Sadece bir maçta çıkarken elini sıkacaktım sinirlendi. Onun dışında en ufak olumsuzluğunu görmedim. Diğer taraftan Daum'la da çalıştım. İnsanı idare etme yeteneği vardır. Çok şaşırdım. Bunun dışında yorum yapmam doğru olmaz" cevabını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!