Paris yürüyüşüne gazlı müdahale

Güncelleme Tarihi:

Paris yürüyüşüne gazlı müdahale
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2014 01:04

DEMOKRATİK Özgür Kadın Hareketi’nin çağrısı üzerine HDP Genel Başkanı İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel’in de aralarında bulunduğu yaklaşık 500 kişi Paris’te öldürülen Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan’ı anmak için dün saat 14.00’den itibaren Galatasaray Meydanı’nda toplandı.

Haberin Devamı

Gruptakiler Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan’ın fotoğraflarının bulunduğu “Kadın, mücadele ile katliamcılardan hesap soracak” yazılı siyah pankart açtı ve “Paris halen karanlık” yazılı döviz taşıdı. Abdullah Öcalan posterini de açan topluluktakiler “Çözümün adresi İmralı’da” diye slogan da attı. Türkçe “Adalet İstiyoruz” Fransızca “Nous Voulons La Justice” yazılı siyah çelengi Fransız Konsolosluğu’nun önüne bırakmak için gruptakiler saat 14.30’da yürüyüşe geçmek istedi. Gruptakiler çevrede geniş güvenlik önlemi alan polisin kurduğu barikata yöneldi. Barikattaki Çevik Kuvvet polisleri gruptakileri kalkanlarla geri itti.

Bu sırada gruptakilerden bazıları da plastik pankart çubukları ile polise saldırdı. Polis de kalkanlarla karşılık verdi. TOMA’dan su ve boyalı su atan polis, göstericilere biber gazıyla da müdahale etti. Polis göstericileri Tarlabaşı, Tünel ve Tophane tarafına doğru dağıttı. Bu sırada arbede yaşandı. Sebahat Tuncel de gazdan etkilendi. Grubun içindeki bulunan yaşlı kadınlar polise, “Elimizde sadece kağıt var. Silah yok, top yok. Niye bize böyle davranıyorsunuz?” diye tepki gösterdi. Dağılan gruptakilerden bazıları geldikleri Tarlabaşı’nda yolu Unkapanı Köprüsü yönünde kapatmak istedi. Polis müdahale ederek göstericilerin yolu kapamasını önledi. Mersin’de de 2 bin kişi eylem yaparak öldürülenleri andı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!