Bürokrattan ‘Kale’ gibi savunma

Burada Okur Yazar’da, “Kale’mize gol attık” başlığıyla Ankara Kalesi’nde yakılan çöp konteylerleri sonrası burçların duman ve is altında kalmasına yer vermemizin ardından, üst düzey bir bürokrat telefonla aradı.

Haberin Devamı

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’in gündeme getirdiği “Kale Eylem Planı’nın 3 yıldır hayata geçirilemediği” görüşüyle ilgili eleştirilerime yanıt veren bürokrat, şu ifadeleri kullandı:
“Sayın Valimiz, Ankara’da göreve başladığı ilk günden bu yana, Başkent turizmine ivme kazandırabilmek adına birçok konuda öncü oldu. Tarihi Ankara Kalesi de bunlardan bir tanesi. Sayın Vali, Kale’deki süreci hızlandırmak amacıyla Kale Eylem Planı’nı gündemine aldı. Tarihi Ankara Kalesi’ndeki çalışmalara 3 milyon TL’lik bir bütçeyle, çalışmaların asıl sorumlusu olan Büyükşehir Belediyesi’ne maddi destek de verdi. Ancak Kale’deki alt yapı çalışmaları beklenenden daha uzun sürdü. ‘Kale Eylem Planı’nı Vali Alaaddin Yüksel gündeme getirdi diye, Vali’yi bu konunun tek sorumlusu ve muhatabı görmek doğru olmaz. Vali’ye, ‘Kale’deki çalışmalar neden hala bitmedi’ demekle, ‘Sayın Vali çöpleri niye toplamıyorsun’ demek aynı şey. Bu tür konu ve sorunlar aslında farklı adreslere, konunun gerçek muhatabına gitmeli.”

Gandhi’ye rahat yok

Haberin Devamı

30 yılı aşkın bir süredir sakini olduğumuz Çankaya’ya bağlı Mahatma Gandhi Caddesi’ni maalesef son yıllarda arzu ettiğimiz güzellikte göremiyoruz. Semtimiz; yalnızca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının değil, aynı zamanda farklı uluslardan insanların da yaşadığı uluslararası bir niteliktedir. Başkentimizin en özenli semtlerinden olması gerektiğine inandığımız semtimizde yaya kaldırımları uzun zamandır sağlıklı insanların dahi yürümesini zorlaştıracak seviyede bozuk. Ayrıca kaldırımlar, araçların işgali altında. Büyükşehir Belediyesi’ne yapmış olduğumuz şikayetler geçiştirildi, ertelendi ve nihayetinde sonuçsuz kaldı. Avrupa’daki normal şehirlerde var olan insanların yürüyebildiği kaldırımlar ve sağlıklı bir park sistemi ile tüm sakinlerin huzur içinde yaşayabileceği bir semt istiyoruz.
Semih DURMUŞ

SÖZÜ/ÖZÜ

Neden imar verdiniz?

Gölbaşı Hacılar 429 adadan, ev yaptırmak üzere arsa satın aldık. Bir ev yapmanın ön koşulu, arsanıza giden yolun olması yani ulaşılabilirlik. Ancak, ‘Yolumuzu yapın’ dediğimizde, ‘Ev var mı’ diyorlar. Ulaşımı olmayan bir yere kim ev yapar. 5 yıldır bu derdimizi Büyükşehir Belediyesi’ne anlatamadık. Elektrik yok, su yok... Peki hiç bir hizmet yapmayacaklarsa, neden bu parsellere imar verdiniz? ‘İmarlı villa parseli’ olarak anılan bölgeden çok ciddi emlak vergisi alınıyor. 5 yıldır Büyükşehir koridorlarına gidip gelmekten, sormaktan, takip etmekten yorulduk. Dikmen Vadisi’nde hak sahibi olmayan kişilere tanınan imkanlar maalesef dürüst ve namuslu vatandaşa tanınmıyor.
İ. Tuğrul DURSUN

ÖNERİM VAR

Haberin Devamı

Kuralsız sürücüye ‘uyarı’ şart

BU yazıyı Maltepe Tok Sokak ile Ali Suavi Sokak’ın kesiştiği köşede bulunan, Ak-han İş Merkezi’ndeki 68 iş yeri için yazıyorum. Benim de iş yerim aynı iş hanında. Tek yönlü olan bu sokak, yoğun tartışmalar sonrasında geçen yıl resmen çift yön oldu. (Aman tekrar tek yönlü hale getirilmesin) Sorunumuz işe şöyle:
Yeni Maltepe Pazarı’nın önündeki Tok Sokak’ın her iki başında da ‘park edilmez, durulmaz’ levhaları olmasına rağmen, bu yasağı dinlemeyen araçlar yüzünden trafik keşmekeşi yaşanıyor. Sürücüler, köprüde karşılaşan inatçı iki keçi gibi tartışıyor, hatta kavga ediyor. Halbuki, çok yakınımızda kapasitesi 100-300 arasında değişen 3-4 tane otopark var. Büyükşehir Belediyesi’ne ve Trafik Müdürlüğü’ne ‘durulmaz’ levhalarının altına birer de ‘aracınız çekilir’ uyarısı konmasını talep eden ileti yolladık, sonuç alamadık. Son çaremiz, ‘Burada Okur Yazar’ oldu. Umarım bu defa yetkililer sorunumuza ve çözüm önerilerimize kayıtsız kalmaz.
N.H.K. - Esnaf

Türkkonut karanlıkta kaldı

Haberin Devamı

Türkkonut Zirvekonakları-1 ile Türkkonut Başkanı’nın evi arasındaki sokakta (sokak isimleri henüz konulmadığı için böyle tarif etmek zorundayım) 10 gündür sokak lambaları yanmıyor. Bölgede oturan insan sayısının azlığı ve zifiri karanlık sokaklar, tehlikelere davetiye çıkarıyor. Başkent EnerjiSA’ya defalarca yaptığımız başvurular sonuçsuz kaldı.
Dinçel ARICAN

Yazarın Tüm Yazıları