Sarai cinayetinde flaş gelişme

Güncelleme Tarihi:

Sarai cinayetinde flaş gelişme
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2014 12:54

Fotoğraf çekmek için geldiği İstanbul’da, Sarayburnu'ndaki surlarda 21 Ocak 2013 Amerikalı Sarai Sierra'yı öldürdüğü gerekçesi ile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan kamuoyunda ‘Laz Ziya’ diye bilinen Ziya Tasalı’nın ceza sorumluluğunun tam olduğu tespit edildi.

Haberin Devamı

Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden verilen raporda, “İşlediği öne sürülen suç yönelik ceza sorumluluğunun tam olduğu tıbbi kanaatini bildirir sağlık raporu oy birliği ile verildi” denildi.

İŞTE SARAI SIERRA'NIN FOTOĞRAFLARI

SARAI SIERRA INSTAGRAM'DA BU FOTOĞRAFLARI PAYLAŞTI

Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hazırlanıp yargılamanın yapıldığı İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen raporda "Ziya Tasalı’da akıl hastalığı ve zayıflığı saptanamadığı, cezai sorumluluğunun tam olduğu" belirtildi.

"CEZAİ SORUMLULUĞU TAM"

Uzman doktor Nezih Eradamlar başkanlığındaki 8 kişilik heyetin hazırladığı adli sağlık kurulu raporunda Tasalı’nın 29 Kasım 2013 tarihinde hastaneye yatırıldığı belirtildi. 2 Şubat 2013 yılında Ziya Tasalı’nın işlediği iddia edilen "Nitelikli cinsel saldırı, kasten adam öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık" suçu esnasında ceza sorumluluğunu etkileyecek herhangi bir akıl hastalığı yada zayıflığının bulunmadığı ifade edildi. Suç tarihinde işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılayabileceğinin kaydedildiği raporda, "Fiille ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneğinin ve ceza sorumluluğunun tam olduğu oy birliği ile verildi" denildi.

Haberin Devamı

İŞTE SIERRA'NIN SON GÖRÜNTÜSÜ

LAZ ZİYA BÖYLE YAKALANDI - FOTO GALERİ

"KARARI BEKLİYORUZ"

Sarai Sierra’nın ailesinin avukatı Ceren Şarman adliye önünde açıklama yaptı. Avukat Şarman "3 Eylül’deki duruşmadan bu yana sanığın akıl sağlığının yerinde olup olmadığına dair raporun gelmesini bekliyorduk. Bu rapor mahkemeye ulaştı. Sanık avukatları Ziya Tasalı’nın akıl sağlığının tam yerinde olmadığını söylemişlerdi. Ancak gelen heyet raporuna göre ve oy birliği ile verilen bu karara göre sanığın suç tarihinde ve hala suçun hukuki, fiili sonuçlarını idrak edebildiği, akıl sağlığının tam olarak yerinde olduğu sonucuna varılmıştır. Yani sanık Ziya Tasalı’nın ceza ehliyeti tamdır ve rapor lehimizedir. Bu rapor davayı etkilemeyecek çünkü ceza ehliyeti tamdır. Biz davanın sonuçlanması için bu raporu bekliyorduk. Önümüzdeki duruşmada da kararın çıkmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

SARAİ’NİN CESEDİNİN BULUNMASININ ÜZERİNDEN YAKLAŞIK BİR YIL GEÇTİ

ABD’li Sarai Sierra’nın (33) cesedi 2 Şubat 2013 tarihinde İstanbul Sarayburnu’ndaki surlarda bulundu. Sierra’nın katil zanlısı Ziya Tasalı yakalandı, tutuklandı. "Kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "nitelikli cinsel saldırı" ve "kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık" suçlarından da 19 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davada yargılanmasına başlandı.. Davaya bakan İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Ziya Tasalı’nın Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Gözlem İhtisas Dairesi’ne sevk edilip yeteri kadar gözleme tabi tutulmasına ve suç tarihi itibariyle herhangi bir akıl hastalığı ve zayıflığı bulunup bulunmadığına dair kesin rapor alınıp gönderilmesine hükmetti. Adli Tıp Kurumu da Ziya Tasalı’yı Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’ne sevk etti. Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hazırladığı rapor geçtiğimiz günlerde mahkemeye ulaştı. Raporda "Ziya Tasalı’da akıl hastalığı ve zayıflığının saptanamadığı, cezai sorumluluğunun da tam olduğu" belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!