Ve Melis'in kemik iliği tuttu

Güncelleme Tarihi:

Ve Melisin kemik iliği tuttu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2014 12:46

Ege Üniversitesi (EÜ) Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi'nde tedavi gören ve geçtiğimiz günlerde ilik nakli olan lösemi hastası 8 yaşındaki Melis'in son tetkiklerinde yeni kemik iliğinin tuttuğu tespit edildi.

Haberin Devamı

EÜ Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Pediatrik Kemik İlik Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Savaş Kansoy, yaptığı açıklamada, Melis Akbaş'ın sağlık durumunda gelinen aşamanın çok önemli olduğunu belirtti.

Melis için uygun donörün bulunması, ürünün Almanya'dan getirilmesi, verilmesi ve sonraki süreçte herhangi bir olumsuzluk yaşamadıklarını söyleyen Kansoy, son yapılan tetkiklerde kan akyuvar sayılarına bakarak yeni kemik iliğinin tuttuğunu tespit ettiklerini açıkladı.

Yeni kemik iliğinin yeterli kan elemanlarını üretmesinin büyük önem taşıdığını kaydeden Kansoy, "Genellikle ilk 1 yıl bağışıklık sisteminin oluşması açısından izlenmesi gereken bir dönem. Yeni bağışıklık sisteminin oluşması 9-12 ayda oluşacak, biz de sürekli izleyeceğiz. Herhangi bir sorun çıkmazsa 10 gün içinde Melis taburcu edilecek" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!