Selçuk Uluergüven İstanbul'a uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Selçuk Uluergüven İstanbula uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2014 09:25

Salı gecesi yaşamını yitiren tiyatro sanatçısı Selçuk Uluergüven’in cenazesi Aydın'dan son arzusu olan İstanbul'a uğurlandı. Eşinin alkışlarla uğurladığı Uluergüven'i küçük bir grup evinden çıkardı.

Haberin Devamı

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde hayatını kaybeden Türk tiyatrosunun ünlü isimlerinden Selçuk Uluergüven’in (72) cenazesinin İstanbul’a götürülmesi için Kadıköy Belediyesi tarafından cenaze aracı gönderildi. Hastane morgundan oğlu Emre Uluergüven tarafından cenazesi alınan Selçuk Uluergüven, Aydın’daki evinin önüne götürüldü. Ünlü oyuncu, sevenleri ve eşi Türkan Uluergüven (64), tarafından alkışlarla İstanbul’a uğurlandı. Ünlü oyuncunun torunu 5 yaşındaki Arya Sanat Uluergüven de dedesinin arkasından el salladı.

BİZİMKİLER'İN 'DAVUT USTASI' SELÇUK ULUERGÜVEN HAYATINI KAYBETTİ



EŞİNİ EVİNDEN SON KEZ UĞURLADI / FOTO GALERİ

Selçuk Uluergüven İstanbula uğurlandı


CENAZE CUMA GÜNÜ

Uluergüven için ilk olarak Cuma günü saat 10.00’da Caddabostan Kültür Merkezi’nde bir tören düzenlenecek. Tören sonrası Şakirin Camii’nde, Cuma namazını sonrası cenaze namazı kılınacak. Namazın ardından Uluergüven, 2004 yılında 21 yaşındayken tiyatroda geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitiren oğlu Eren Uluergüven’in Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabrinin yanına defnedilecek.

Haberin Devamı

SON İSTEĞİ İSTANBUL'A GELMEKTİ

Oynadığı tiyatro, dizi ve sinema filmlerindeki rolleriyle Türk Halkı'nın gönlünde taht kuran ünlü oyuncunun 2012 yılında Aydın'a yerleştiğini söyleyen acılı eşi Uluergüven, "2012 yılında kısmi bir felç geçirdi, çabuk toparladı. Daha sonra bir düşme sonucu kalça kemiği kırıldı. Üniversite Hastanesi'nde ameliyat oldu. Yaşına rağmen yine iyi toparladı. Ancak yaklaşık 3 ay önce protez yerinden çıkmış ve iltihap kapmış. Anestezi Yoğun Bakım Servisi'nde tedavi görüyordu. üzgünüz" dedi. Ünlü oyuncunun son isteğinin İstanbul'a gitmek olduğunu söylediğini belirten Türkan Uluergüven, "Son yılı çok stresli geçirdi. Sanatçı duyarlılığı ile öngörüleri bizden daha iyiydi. Yaşanan her şeyi kendine dert ediyordu. Son isteği İstanbul'a gitmek oldu. Böyle olmamalıydı" diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!