Oyunseverler “Grand Theft Auto 5” dedi

Güncelleme Tarihi:

Oyunseverler “Grand Theft Auto 5” dedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2014 16:34

Ddijital oyun platformu Playstore için düzenlenen “Playstore Yılın Oyunları” anketi sonuçlandı. Türkiye’nin dört bir yanında binlerce oyunseverin katıldığı ankette 70 bine yakın oy kullanıldı. Oylamalar sonucunda 21 kategorinin en iyileri belirlenirken, "En İyi Oyun" ödülünü “Grand Theft Auto 5” aldı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz 20 Aralık'ta başlayan anket, Merlin’in Kazanı web sitesi ve Facebook sayfası üzerinden gerçekleşti. Oyunseverler “#benimoyunum” hashtag’i ile Twitter üzerinden de anketi takip edebildiler. Toplamda 147.211 oyunseverin ziyaret ettiği ankette 66.370 oy kullandı. Oyların %94'ü Türkiye'den gelirken, aralarında Amerika Birleşik Devletleri, Almanya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de olduğu diğer ülkelerden de oyunseverlerin ankete katılması dikkat çekti. Oyların %90'ı kişisel bilgisayarlar üzerinden, %10'u ise mobil cihazlar üzerinden kullanıldı.

“Playstore Yılın Oyunları” anketinde "En iyi oyun" ödülünü Grand Theft Auto 5 (GTA 5) aldı. GTA 5 "En iyi aksiyon oyunu", "En sevilen oyun karakteri" kategorilerinde de birinci olarak, toplam üç dalda ipi göğüsleyen oyun oldu.

Haberin Devamı

“Playstore Yılın Oyunları” anketinde 21 kategoride en iyiler belirlendi. "En iyi shooter oyunu" kategorisinin lideri Battlefield 4 olurken, "En iyi oyun donanımı" ödülünün sahibi Playstation 4 oldu. "En iyi strateji oyunu" dalında lider Total War: Rome 2 olurken, "En iyi spor oyunu" FIFA 14, "En iyi grafikli oyun" Battlefield 4 ve "En iyi DLC paketi" Skyrim'in Dragonborn ek paketi oldu. 2013'ün "En büyük hayal kırıklığı" kategorisinde ise ilk sırada PES 2014 yer aldı. DotA 2 oyunu ise "En iyi MMO oyunu", "En iyi RPG oyunu" ve "En iyi F2P oyunu" kategorilerinde lider gelerek, öne çıkan oyunlardan biri oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!