Eti-Park’a talip var onay yok

Güncelleme Tarihi:

Eti-Park’a talip var onay yok
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2014 01:35

Etimesgut Belediyesi, akıbeti yılan hikayesine dönen Eti-Park İş Merkezi’ni, ‘tıp fakültesi’ ya da ‘hastane’ yapmak üzere Meclis’e rapor sundu. Eti-Park’ı THK Üniversitesi ile Başkent Üniversitesi’ne devretmeyi içeren rapor, AK Parti ve CHP’li meclis üyelerinin olumsuz oyuyla reddedildi.

Haberin Devamı

Etimesgut Belediye Meclisi’nin, ocak ayı olağan toplantısının öne çıkan gündem maddesi, Eti-Park İş Merkezi oldu.
Meclis’te, Eti-Park İş Merkezi’nin, ‘tıp fakültesi’ ya da ‘hastane’ olması amacıyla Türk Hava Kurumu Üniversitesi ile Başkent Üniversitesi’ne devredilmesini içeren Hukuk ve Tarifeler Komisyonu raporu görüşüldü. Rapor hakkında görüş bildiren CHP’li ve AK Parti’li meclis üyeleri, devir için İçişleri Bakanlığı ile diğer ilgili kurumlardan görüş alınması gerektiğini savunarak, rapora ret oyu verdi. Demirel, muhalefetin eleştirilerinin ardından, şu açıklamayı yaptı:

TOPU TACA ATMAYIN

“Topu taca atmayın. Ya hizmetten yana olun, ya da açıkça hayır deyin. Önce Bilge Üniversitesi burayı hastane yapmak için bizden istedi. İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nden onay istedik. Bizi tam 15 ay beklettikten sonra talep eden kurumun kamu tüzel kişiliği olmadığı gerekçesiyle ret cevabı aldık.

Haberin Devamı

3 YIL OYALADINIZ

Sonra Sağlık Bakanlığı talep etti. Devletimize güvendik, meclisimizden onay alarak 25 yıllığına bakanlığımıza hastane yapımı için tahsis ettik. Bakanlık da 15 ay sonra ‘pardon’ diyerek hastane yapımından vazgeçip binayı iade etti. Protokolü tek taraflı iptal etti. Bizi yaklaşık 3 yıl oyaladınız. Şimdi yine görüş alalım diyorsunuz.

DEVİR HUKUKEN MÜMKÜN

Bizden talep eden iki üniversite de kamu tüzel kişiliği olan kurumlardır. 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 75/d maddesi gayet açık. Bu devir hukuken mümkün. Hukuk İşleri Müdürlüğü’müzün görüşü var. Eğer diyorsanız ki ‘ilgili kurumlardan görüş talep edelim’, elbette onu da yaparız. Devir sürecinde biz yine ilgili kurumlardan görüş alırız. Bizim amacımız Etimesgut’a hizmet etmek, güzel bir hastane kazandırmak.”

‘İNŞAAT NEDEN DURDU’ SORUSU

AK Parti ve CHP’li meclis üyelerinin, “Eti-Park AVM ve İş Merkezi inşaatını neden durdurdunuz” sorusu üzerine ise Demirel, “Ben Etimesgut’un malına sahip çıktım. Burada belediye ve halkın aleyhine bir paylaşım söz konusuydu. Danıştay da bizi haklı gördü ve merkezin yapımını durdurdu. Ben de Eti-Park’ın mülkiyetini yüklenici firmadan alarak, belediyeye kazandırdım. Şimdi de burayı ilçenin menfaatine yönelik hastane ve üniversite yapmak istiyorum ama siz engel oluyorsunuz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!