Kayağın altın ismi

Güncelleme Tarihi:

Kayağın altın ismi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2014 01:11

Milli Sporcu Tuğba Daşdemir Koçağa, katıldığı ulusal ve uluslararası turnuvalarda, madalyaları topluyor.

Haberin Devamı

Katıldığı uluslararası organizasyonlar ve Türkiye şampiyonalarında, 54 altın ve 20 gümüş madalya kazanarak, büyük başarıya imza atan Kayak Milli Takım sporcusu Tuğba Daşdemir Kocağa, Soçi Kış Olimpiyatları’nda Türk bayrağını dalgalandırmayı hedefliyor.
Palandöken Dağı’nda düzenlenen “Uluslararası Palandöken Kupası” ile “Uluslararası Sarıkamış Kupası” yarışlarında 5 altın madalya kazanan Daşdemir, Soçi Olimpiyatları için antrenmanlarını yoğun şekilde sürdürüyor.
İki kez dizinden, bir kez de gözünden ameliyat olduğu için üç yıl tedaviyle uğraşan Daşdemir, şu ana kadar 40 uluslararası, 14 Türkiye şampiyonluğu olmak üzere 54 altın, 20 gümüş madalya kazandı.
Uluslararası arenada da çok sayıda derecesinin olduğunun altını çizen Daşdemir, Romanya’da 2008 yılında yapılan şampiyonada ilk altın madalyayı kazandığını ifade etti.
eçen yıl Sırbistan’daki yarışlarda da ilk altın madalya alan Türk sporcu olduğunu belirten Daşdemir, “2010 yılında da Vancouver’e gitmiştim ve ilk olimpiyatlara orada katıldım. Bir talihsizlik yaşadım ve ayağım kapıya takıldı, slalomu bitirememiştim. İçimde kaldı hep. Ondan dolayı Soçi Olimpiyatları’nda en iyi dereceyi elde etmek için mücadele edeceğim” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!