Banvit'te transfer

Güncelleme Tarihi:

Banvitte transfer
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2014 09:08

Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Banvit, İtalya'nın New Basket Brindisi takımında forma giyen Alade Aminu ile sezon sonuna kadar anlaşma imzaladı.

Haberin Devamı

Banvit Basketbol Kulübü Genel Menajeri Turgay Çataloluk, yaptığı yazılı açıklamada, Banvit, Drew Gordon'ın takımdan ayrılmasının ardından uzun oyuncu rotasyonu için arayışa başladıklarını ifade etti.

Aminu'nun ligi yakından tanıdığını belirten Çataloluk, "Bizim aradığımız özelliklere sahip bir oyuncu. Her iki uzun pozisyonunu da oynayabiliyor olması ve atletik özellikleriyle sezonun kalan bölümünde takımımıza sahanın her iki tarafında ciddi katkı vereceğini düşünüyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Banvit'te 12 numaralı formayı giyecek 2,10 metre boyundaki, 26 yaşındaki genç oyuncu, Georgia Tech Koleji'nden mezun olduktan sonra Erie Bay Hawks (USA D-League), Miami Heat (NBA), Bakersfield Jam (USA D-League), Chalon (Fansa), Pınar Karşıyaka ve New Basket Brindisi (İtalya) takımlarının formasını giydi.

Nijerya Milli Takımı'nın da kadrosunda yer alan Aminu, geçen sezon Beko Basketbol Ligi'nde 11,9 sayı, 5,9 ribaund, EuroChallenge'da ise 11,1 sayı ve 4,5 ribaund ortalamalarını yakalamıştı.

BAKMADAN GEÇME!