Hentbolda konuk Finlandiya

Güncelleme Tarihi:

Hentbolda konuk Finlandiya
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2014 11:49

A Milli Erkek Hentbol Takımı, 2015 Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri 1. Grup 5. maçında yarın Finlandiya ile sahasında karşılaşacak.

Haberin Devamı

Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Spor Salonu'nda saat 18.00'de başlayacak maçı, Karadağlı hakem çifti Miljan Vesovic ile Novica Mitrovic yönetecek. Play-off şansını daha önce yitiren A Milliler, grupta 1 galibiyet ve 3 mağlubiyetle son sırada yer alıyor. Grupta 3. sırada bulunan Finlandiya ise oynadığı 4 maçta birer galibeyet ve beraberlik ile 2 mağlubiyet aldı. İki takım arasında yapılan ilk maçı ise Finlandiya 26-20 kazanmıştı.

Öte yandan, 1. Grup'taki diğer karşılaşmada lider Litvanya, yarın Gürcistan'a konuk olacak.

"Kazanmak istiyoruz"

A Milli Erkek Hentbol Takımı Antrenörü Adnan Öztürk,yaptığı açıklamada, grupta iddialarının kalmamasına rağmen Finlandiya maçını kazanmak istediklerini söyledi.Genç ve iyi bir takıma sahip olduklarını vurgulayan Öztürk, "Yaş ortalamamız 22-23. Finlandiya karşısında galip gelerek, bu genç takımın özgüvenini artırmak istiyoruz" dedi.

Öztürk, milli hentbolculara zorluk derecesi yüksek maç tecrübesini kazandırmayı amaçladıklarını ifade ederek, "Hiçbir zaman 'kesin bu gruptan çıkarız' diye düşünmedik. Rakip sahada taraftar baskısından olumsuz etkileniyoruz. Bunu aşmamız için de üst düzey maçlar oynamamız gerekiyor. Çıtayı zaman içerisinde yavaş yavaş yükseltmeliyiz. 2016 Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri'nden çıkmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!