Engellileri ÖMSS'ye hazırlıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Engellileri ÖMSSye hazırlıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2014 11:34

Özürlü Memur Seçme Sınavı'na (ÖMSS) hazırlanmak isteyen ancak dershanelerde veya diğer eğitim kurumlarında bu sınavın eğitim programını bulamayan engelliler, halk eğitim merkezinin açtığı kursla memurluk için çalışıyor.

Haberin Devamı

Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) çoğu aday çeşitli eğitim kurumlarında hazırlanma imkanı bulurken engelliler için bu durum geçerli değil. Giresun'da engelliler en büyük iş umutları olan ÖMSS'ye hazırlanacak eğitim kurumu bulamayınca çareyi halk eğitim merkezinde aradı. Yapılan başvuru sonucunda 4 dersten oluşan 200 saatlik kurs açıldı.

Giresun Halk Eğitim Merkezi Müdürü Harun Karabürk, engellilerden gelen talep doğrultusunda ÖMSS hazırlık kursu açtıklarını söyledi.

Halk eğitim merkezlerinin amaçlarından birinin, engel gruplarındaki insanların ihtiyacı olan eğitim imkanlarını sağlamak olduğunu vurgulayan Karabürk, "Biz de bu amaca hizmet ettik ve kurs açtık. Engelli arkadaşlarımız dershanelerde eğitim imkanı bulamıyor, öğretmen arkadaşlarımızın da katkılarıyla onları sınava hazırlıyoruz" dedi.

Matematik, coğrafya, edebiyat ve tarih dersleri var

Açılan ÖMSS kursuyla engelli vatandaşların istihdamına vesile olmayı ve onlara katkı sağlamayı amaçladıklarını dile getiren Karabürk, şunları söyledi:
"Bu kursu ilk açan illerden biriyiz, gelen talep doğrultusunda hemen kursu planladık. Kursumuzu coğrafya, tarih, edebiyat ve matematik derslerini kapsayan bir program dahilinde 4 ayrı ders olarak programladık. Engelli arkadaşlarımız 200 saat eğitim görecek ve kendilerini geliştirecekler. Bu eğitimler sınava kadar devam edecek ve inşallah arkadaşlarımız sınavda başarılı olacaklar. Kursa 23 kursiyerimiz kayıtlı ama 15 civarında kişi devam ediyor. Geçen yıl da bu kursu açtık ve 5 arkadaşımız sınavda başarılı olarak istihdam edildi."

Kursiyerler memnun

Kursiyerlerden Leyla Kol, taleplerini kırmayarak kursun açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Dershane olsun, başka eğitim kurumları olsun böyle bir program yok. Halk eğitim merkezi bünyesinde sınava hazırlanıyoruz. Kurs 17 Nisan'a kadar devam edecek. İnşallah ÖMSS'yi kazanan birçok arkadaşımızı göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Kursa katılanlardan Fatih Yılmaz (42) da engelliler için en büyük sorunlardan birinin işsizlik olduğuna dikkati çekerek, "İnşallah bu kursla bu sorunu bir nebze çözmüş olacağız. Ben işsizim ve çocuklarım için bu sınavı kazanmak istiyorum. Geçen yıl 75 puan aldım ama atanamadım, inşallah bu yıl atanırım" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!