37 yıldır kaldırım bekliyorlar

Güncelleme Tarihi:

37 yıldır kaldırım bekliyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2014 01:35

37 yıldır kaldırım yolu gözleyen Mamak Durali Alıç Mahallesi sakinleri, çocukların okul giriş ve çıkış saatlerinde araçların arasında yürümek zorunda kalmasına tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Şehrin 4 Atlısı’nı arayarak, Mamak Durali Alıç Mahallesi Şehitler Caddesi’ne, 37 yıldır kaldırım yapılmadığını belirten bölge sakinleri, şöyle dedi:
“Kaldırım yok, asfalt yok. Ankara’nın en büyük ilçelerinden birinde yaşıyoruz ama sanki köy yolunda gidiyor gibiyiz. 7’den 70’e bütün mahalleli araçların arasında yürümek zorunda kalıyor.” 1977 yılından beri söz konusu mahallede oturduğunu anlatan mahalle sakinlerinden Ekrem Akyol ise, “O zamanlar gecekondu mahallesiydi ve caddede kaldırım yoktu. O günlerin üzerinden 37 sene geçti, şimdi her yer apartman oldu ancak halen kaldırım yok” ifadelerini kullandı.

RİSKLİ OKUL YOLU

Cadde üzerinde Ali Şir Nevai Ortaokulu ve Ege İlköğretim Okulu’nun yer aldığının altını çizen vatandaşlar, okul giriş ve çıkış saatlerinde çocuklarının büyük risk altında olduğunu ifade ederek, “Bu okullarda yüzlerce küçük çocuk okuyor ve okuldan çıkıp evlerine dönerken araçların arasında yürümek zorunda kalıyorlar” diye konuştu.

Haberin Devamı

ESNAF TOZDAN ŞİKAYETÇİ

Şehitler Caddesi esnafı da, bölgeye yıllardır kaldırım yapılmamasından şikayetçi oldu. Ankara Hürriyet muhabirine konu ile ilgili olarak eleştirilerini belirten esnaf, “Kaldırım yok, millet yoldan yürüyor. Tozun toprağın çilesini de esnaf çekiyor. Her gün tezgahlarımızı yıkamamıza rağmen çamur deryasıan dönüyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!