Yeniden yargılama çalışması bitmek uzere

Güncelleme Tarihi:

Yeniden yargılama çalışması bitmek uzere
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2014 01:50

Başbakan Erdoğan, Ergenekon ve Balyoz davalarında yeniden yargılamaya olumlu baktıklarını belirterek, “Yeniden yargılama noktasında bizim açımızdan herhangi bir sıkıntı yok. Arkadaşlarım bu konu ile ilgili çalışmalarını yapıyorlar ve bu çalışmalar da bitmek üzere” dedi.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Japonya, Singapur ve Malezya ziyaretleri öncesi Atatürk Havalimanı’nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

2 BİNLİK LİSTE UYDURMA

(2 bin kişilik liste) Bu konu ile ilgili Burhan Bey, Bülent Bey açıklama yaptı. Parti sözcümüz açıklama yaptı. Fakat bunların üzerinde bu kadar ısrarla durmanızın anlamı yok. Dün (önceki gün) 50’ye yakın basın mensubu ile yaptığım toplantı var. Orada da söyledik. Bir defa böyle bir şey masamın üzerinde, sumenimin altında. Benim masamda sumen de yok. Onu da söyleyeyim. Böyle bir şey söz konusu değil. Bu tür atamalar yapılacaksa yapılır. Kim almış bu sayıyı, nereden almış. Böyle bir şey söz konusu değil. Hepsi uydurma ifadelerdir.

Haberin Devamı

METİN BEY’LE OLUMLU GEÇTİ

(Ergenekon ve Balyoz’da yeniden yargılama) Metin Bey ile yaptığımız görüşme gerçekten olumluydu. Ve kendileri taleplerini ilettikleri gibi hükümetimizin üçüncü döneme kadar yaptıkları bu çalışmadan memnuniyetlerini de bir vatandaş olarak özellikle ifade ettiler. Talepler noktasında tabi Ergenekon, Balyoz’la ilgili kanaatlerini ifade ettikten sonra dedik ki; yeniden yargılanma konusuna olumlu bakıyoruz. Arkadaşlarım çalışmalarını yapıyorlar ve bu da bitmek üzere. Ve ben adalet bakanıma da kendi yanında da söyledim. Kendileri ile irtibatta olacaklar, değerlendirecekler konuşacaklar ve yeniden yargılama noktasında da bizim açımızdan bir sıkıntı yok. Muhalefetin katkısı olursa bunu anayasal düzenlemeye kadar taşırız. Olmazsa yasalar çerçevesinde yapmaya gayret ederiz.

MAKAMDAKİ BÖCEK

(Böcek soruşturması) Başbakanlık Teftiş Kurulu çalışmalarını henüz tamamlamış değil. Tamamladığı anda bizim zaten haberimiz olacaktır. Çünkü bu teftişin bitmesinin neticesi olarak tabi atılacak bazı adımlar olacaktır.

MEKTUPTA İMZA SAHİBİ BELLİ

(FETHULLAH Gülen’in mektubu) Malum vakfın sitesinde bu metin var. Cumhurbaşkanımıza gönderilmiş olan bir mektup. İki A4 sayfasını kapsayan bir mektup. İmzanın sahibi de belli. Metnin içinde ne var ne yok bunlar da belli. Ve metnin içerisindeki değerlendirmeleri açarsanız girersiniz A’dan Z’ye hepsini görürsünüz. Ve ben dünkü (önceki gün) konuşmamda da mektup bana geldi demiyorum. Mektubun gelmesinden bahsediyorum. Ama bu mektubun içinde Sayın Başbakan’ın da bu mektubu herhalde ‘okuyacağı’ diye orada bir ifade geçiyor. Dolayısı ile başbakan da bu mektubu okumuştur ve içeriğinde neler var neler yok, biraz da siz zahmet edin siteye girin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!