Sarıkamış Şehitleri için yürüyüş

Güncelleme Tarihi:

Sarıkamış Şehitleri için yürüyüş
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2014 17:31

Sarıkamış şehitlerini anmak için Van, Bitlis, Muş, Şırnak ve Siirt'te yürüyüş düzenlendi.

Haberin Devamı

Van'da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Gençlik Merkezleri tarafından Sarıkamış Harekatı'nın 99. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen yürüyüş, Abalı Kayak Merkezinden Artos Dağı'na doğru temsili olarak gerçekleşti. Öğrenciler ve gençler ellerinde Türk bayrakları ile 2 kilometre yürüdü. Yürüyüş sonunda toplanan katılımcılar, Sarıkamış şehitleri anısına Kur'an-ı Kerim okudu ve dua etti.

ANMA TÖRENLERİNE BİNLERCE KİŞİ KATILDI

Yürüyüşe katılan Vali Aydın Nezih Doğan, bugün Türkiye'nin her yerinde Sarıkamış'ta şehit düşen Mehmetçikler için saygı yürüyüşü yapıldığını söyledi.

Bitlis

"Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" adlı etkinlik kapsamında öğrenciler, dondurucu havada sarıkamış şehitleri anısına yürüdü.

Bitlis-Tatvan karayolundaki tarihi El-Aman Hanı arkasında bulunan kayak merkezinde gerçekleştirilen yürüyüşe 20 ilden yaklaşık bin öğrenci katıldı.

Yürüyüş öncesi açıklama yapan Bitlis Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, "Çocuklar bu dondurucu havada o aziz şehitlerimizin hatırasını yad ederek bir nevi o günleri yaşıyor" dedi.

Muş

Valilik önünde başlayan yürüyüş Zafer Mahallesi İstasyon Caddesi'nde bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binası önünde sona erdi. Etkinliğe idareci, sporcu ve öğrenciler katıldı.

Şırnak

Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğünce düzenlenen etkinlik kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan bir grup, Şırnak Şehir Stadına kadar yürüdü.

Gençlik Hizmetleri Spor il Müdürü Selahattin Yüreç, tarihteki destanlardan birinin de Sarıkamış destanı olduğunu belirterek, "90 bin vatan evladı yazlık kıyafetleri ile ayaklarında çarıkla donarak şehit oldu. İnşallah onların bu adanmışlığı sizlere de örnek olur" dedi. Yürüyüşün ardından şehitler için okunan duaların ardından vatandaşlara atkı ve bere dağıtıldı.

Siirt

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Siirt Öğenci Yurdu önünden başlayan yürüyüş, Siirt Halk Eğitimi Merkezi önünde sona erdi. Siirt Gençlik Merkezi Müdürü İrfan Tekin yaptığı konuşmada, gençlere tarihin ve kültürel mirasın daha iyi tanıtılması gerektiğini belirterek, Sarıkamış'ın da çok önemli bir milli ve manevi değer olduğunu vurguladı. Slayt gösterileriyle sona eren anma törenine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüsam Olgaç, Siirt Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Yakup Polat ile çok sayıda kurum temsilcisi ile öğrenciler katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!