Pazartesi çalışmaya başlıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Pazartesi çalışmaya başlıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2014 01:26

BAŞBAKAN Erdoğan, Ergenekon ve Balyoz davalarıyla ilgili ‘yeniden yargılama yapılması’ ve formül arayışı konusunda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a, Türkiye Barolar Birliği ile birlikte çalışma talimatı verdi.

Haberin Devamı

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, “Sayın Başbakan, Japonya’dan döndüğünde çok somut bir önerimiz ortaya çıkacaktır. Bakanlıkla ortak çalışmaya pazartesiden itibaren başlayacağız” dedi.
OLUMLU YAKLAŞTI
Dün Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde, Adalet Bakanı Bozdağ’ın da katıldığı toplantı 1.5 saat sürdü. Feyzioğlu, çıkışta yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bu konuda Sayın Başbakan’ın olumlu yaklaştığı kanaatini edindim. 5 Temmuz 2012’de aslında özel görevli mahkemelerden alınıp genel mahkemelere gönderilmesi gereken davalar, geçici 2’nci Madde garabeti sebebiyle görülmeye devam ettiğine göre buna da çözüm getirmek lazım. Özel görevli mahkemelerce verilmiş olan ve henüz Yargıtay aşamasında olan mahkûmiyet hükümlerini artık meşruiyetleri sorgulandığı için, Yargıtay’ın takdirine yer bırakmayacak şekilde görev yönünden bozulmasını emreden bir kanun değişikliği, bir madde. Ergenekon Davası’nda Yargıtay’ın derhal hiçbir takdir yetkisi kullanmaksızın görev yönünden bozma kararı vermek zorunda kalması, yine özel görevli mahkemelerce verilmiş Yargıtay aşamasından geçip kesinleşmiş olan işlerde ise elimizdeki örneği Balyoz Davası, bu davalarda da bir maddelik eklemeyle, sadece özel görevli mahkemece mahkûmiyet hükmü verilmiş olması sebebiyle yeniden yargılama zorunluluğu. Geçici 2. Madde’yi kaldırdığımız taktirde ve Yargıtay’ın kesinleşmemiş işlerde bozma kararı vermesini, kesinleşmiş olanlarda da ilk derece mahkemesinin yeniden yargılama zorunluluğu getirdiğimiz taktirde, artık iş ilgili mahkemelerde yeniden görülecektir. Ve adil yargılanma hakkının evrensel ölçütlerine göre çözümlenebilecektir.”
Metin Feyzioğlu, sundukları formülde af veya denetimli serbestlik talebi olmadığını da hatırlattı.

BAŞBAKAN İLE GÖRÜŞEN GAZETECİLERDEN AÇIKLAMALAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!