Marmaray’ı Yüksek Hızlı Treni hazmedemiyorlar

Güncelleme Tarihi:

Marmaray’ı Yüksek Hızlı Treni hazmedemiyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2014 00:56

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde dün akşam Libya Başbakanı Ali Zeydan ve beraberindeki heyetle yaklaşık 3 saat görüştü. Başbakan Erdoğan, ortak basın toplantısında Türkiye’nin birliğine ve beraberliğine tahammül edemeyenler olduğunu belirterek şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“31 müteahhidimiz Libya’ya dönerek çalışmalara yeniden başladı. Biz 31 değil 131, 200, 300 müteahhidin faaliyette bulunmasını arzu ederiz. Sistem yavaş yavaş oturuyor ama Libya’nın birliğini beraberliğini hazmedemeyenler de var. Aynı şeyler bizim ülkemiz için de geçerli. Bizim ülkemizin de birliğine beraberliğine tahammül edemeyenler var. İşte atılan adımlarla yatırımlarla bu yatırımları hazmedemeyenler var. Türkiye’de 100 milyon yıl kapasiteli bir havalimanının olmasını hazmedemeyenler var. Üçüncü köprünün olmasını hazmedemeyenler var. Marmaray’ın olmasını hazmedemeyenler, yeni bir boğazın altından tüp geçidin olmasını hazmedemeyenler var. Yüksek Hızlı Tren’e tahammül edemeyenler var. Bütün bunlar inanıyorum ki halkı Müslüman olan ülkelerin önündeki en önemli engeller ve bunu hazmedemeyenler de maalesef bu sürece fren yapmak istiyorlar. Fakat bunları ne olursa olsun aşmak durumundayız ve aşacağız. Birliğimizle, beraberliğimizle ve dayanışmamızla.”
Mustafa KÜÇÜK/İSTANBUL

Haberin Devamı

Önce yazarlar sonra Feyzioğlu
BAŞBAKAN Erdoğan’ın Kısıklı’daki evinin önünde dün sabah hareketli saatler yaşandı. Saat 10.00’da İçişleri Bakanı Efkan Ala ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Erdoğan’ın konutuna geldi. Erdoğan, cuma namazının ardından makam otomobiline TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya’yı da alarak Dolmabahçe’ye gitti. Görüşmeye Ala ve Fidan ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da katıldı. Zirvede, ‘17 Aralık Operasyonu’ ile Hatay’da aranan TIR ve 40 ilin vali ve emniyet müdürlerinin değiştirilmesi detaylı görüşüldü. Erdoğan’ın bugün gazeteciler, yazarlardan oluşan 44 kişilik grupla saat 11.00’de bir araya geleceği açıklandı. Erdoğan, saat 15.00’te TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nu kabul edecek.

Hemşeri desteği

RİZE’de Sivil Toplum Platformu üyeleri, Başbakan Erdoğan’a destek yürüyüşü düzenledi. Cuma namazı sonrası Orta Cami önünde toplanan 2 bin kişi pankart ve sloganlarla Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Bazı partililerin kefeni simgeleyen beyaz örtüleri üzerlerine sarması dikkat çekti. ?? Muhammet KAÇAR / DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!