Belediye garajı rezidans oluyor

Güncelleme Tarihi:

Belediye garajı rezidans oluyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2014 01:12

TOKİ, Ankara’nın en değerli yerlerinden birisi olan Büyükşehir Belediyesi’nin garajının da olduğu araziyi gelir paylaşımı modeliyle satmaya hazırlanıyor. AVM, rezidans, otel ve iş merkezi yapılabilecek olan arazi; Konya Yolu, Atatürk Kültür Merkezi, Büyükşehir Belediyesi ve Arena Spor Salonu’na yakınlığıyla dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

TOKİ, Yenimahalle İstasyon Mahallesi 63865 ada, 2 parselin arsa satış karşılığı gelir paylaşımıyla satışı için ihale ilanı verdi. İhaleyi kazanan şirket 124 bin metrekarelik alanda ticaret, büro, rezidans, otel, iş merkezi, kültür, eğlence, sağlık tesisi, kongre merkezi gibi kentsel sosyal teknik altyapı alanları inşa edebilecek. Alanda yapılacak rezidans gibi yapılar inşaat alanı toplam inşaat alanının yüzde 20’sinden fazla olamayacak. Söz konusu alan Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Kültür Merkezi, Etiler Orduevi, Ankara Emniyet Müdürlüğü ve 19 Mayıs Stadyumu’na yakınlığıyla dikkat çekiyor. Alan yine Celal Bayar Bulvarı üzerinde yapılacak olan Yüksek Hızlı Tren Garı’nın da çok yakınında yer alıyor. İhale dosyası ve ekleri, 2 bin lira karşılığında TOKİ’den alınabilecek. Alanın Büyükşehir Belediyesi’nden TOKİ’ye devredildiğini belirten yetkililer, “Arazi üç bulvarın ortasında yer aldığı için çok yüksek değer biçiliyor. Bu nedenle ihaleye ilginin yüksek olmasını bekliyoruz” bilgisini verdi.

Haberin Devamı

AÇIK İHALE USULÜYLE YAPILACAK

63865 ada, İhale 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu hükümleri dışında tutulacak. 6 Ocak Pazartesi yapılacak ihale TOKİ’nin satış, devir, intikal, kiraya verme, trampa, ve arsa satışı karşılğı gelir paylaşımı ihale yönetmeliği kapsamında açık ihale usulüyle yapılacak. İhale yerli, yabancı inşaat firmalarına ve finans kuruluşlarıyla oluşturulacak konsorsiyumlara da açık olacak. Teklifler Teklif Alma Şartnamesi’nin ilgili maddeleri esaslarına göre değerlendirilecek. Herhangi şartlı bir teklif kabul edilmeyecek. Söz konusu ihalenin teminat tutarı isteklinin idare payı olarak teklif ettiği bedelin yüzde 3’ü olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!