Liseli kızları bıçaklayan zanlının cezası belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Liseli kızları bıçaklayan zanlının cezası belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2014 01:10

İZMİR Yenişehir Semti’ndeki, Sağlık Meslek Lisesi’nde okuyan, 15 yaşındaki B.H.B.’ı dört, 18 yaşındaki B.B.’yi de iki yerinden bıçakladığı iddiasıyla tutuklanan 20 yaşındaki zanlı F.Ü., hakkında, “Kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan iki kez müebbet hapis cezası istemiyle Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Haberin Devamı

Olay, geçtiğimiz yıl 6 Aralık’ta Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ve dışında bulunan bankamatik önündeki otobüs durağında meydana geldi. İddiaya göre kantinden su almak için içeri giren F.Ü., önce Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde okuyan B.H.B.'yi dört yerinden, bıçakladı. Hızla tel örgülerden atlayan saldırgan, Eşrefpaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi önünde bulunan bankamatik yanında duran, İbni Sina Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi B.B.'yi de durakta otobüs beklerken iki yerinden bıçaklamıştı. Yaralanan öğrenciler, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, B.H.B.'nin zarar gören bir böbreği ameliyatla alındı. Olayla ilgili özel ekip kuran polis, MOBESE ve çevredeki kameralardan zanlıyı belirledi. Her yerde aranan zanlı F.Ü., Gürçeşme semtinde polis karakoluna gidip teslim oldu. Sorgusunda, suçunu itiraf eden, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde de tedavi gördüğü öğrenilen F.Ü., kantinden su almak için liseye girdiğini, kız öğrencileri kendisine omuz attıklarını sanıp bıçakladığını söyledi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevkedilen F.Ü., tutuklandı.

Haberin Devamı

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı zanlı F.Ü., hakkında “Kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan iki kez müebbet hapis cezası istemiyle yargılanması için Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açtı. F.Ü., önümüzdeki günlerde hakim önüne çıkacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!