Konuşulmadık hiç bir şey kalmadı...

Güncelleme Tarihi:

Konuşulmadık hiç bir şey kalmadı...
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2014 20:08

3 Temmuz sonrası, Recep Tayyip Erdoğan ile ilk temas gerçekleşti. Mahmut Uslu ve Rıdvan Dilmen’in, Erdoğan ile yaptığı toplantıda sürpriz bir konuk daha vardı, TFF Yöneticisi Servet Yardımcı... Sarı lacivertliler, Başbakan’a son gelişmeleri aktardı...

Haberin Devamı

- FENERBANK GERÇEĞİ, FENERBAHÇE CEPHESİNDEN İZAH EDİLDİ.
- KURULACAK FENERBAHÇE ÜNİVERSİTESİ DE MASAYA YATIRILDI.
- 3 TEMMUZ’UN, FENERBAHÇE’YE OPERASYON OLDUĞU TEKRAR EDİLDİ
- KAYSERİ MAÇINDAKİ PROTESTOLARDA KONULARDAN BİRİYDİ.

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan önceki gün Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu ile bir araya geldi.

Bu görüşme ve görüşmede neler konuşulduğuna dair dedikodular gündemin başköşesine oturdu.
Çünkü;
1- 3 Temmuz operasyonundan bu yana Başbakan ilk kez Fenerbahçe ile resmi bir temas kuruyordu.
2- Görüşme tam 2 saat sürmüştü.
3- Görüşme Başbakanlık resmi konutunda yapılmıştı.
4- Ve bu görüşme Rıdvan Dilmen’in TV’de yaptığı o meşhur konuşmanın hemen ardından gerçekleşmişti.
5- Erdoğan-Uslu görüşmesine sadece Rıdvan Dilmen’in katıldığı söylenmişti. Ama sürpriz bir isim daha toplantıda yer almıştı. Futbol Federasyonu 2. Başkanvekili ve İcra Kurulu Üyesi Servet Yardımcı.
Tüm bunları not ettikten sonra şimdi gelelim bu görüşmenin ayrıntılarına.


***

Haberin Devamı

TARİH: 13 Aralık 2013..
YER: Fenerbahçe Ülker Arena. BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’daki Şeb-i Arus törenleri için Fenerbahçe Ülker Arena’ya gelir. Fenerbahçe Kulübü yöneticisi Mahmut Uslu, yüz yüze görüşmek için Başbakan’dan randevu talep eder. Başbakan Erdoğan, randevu talebini not eder kısa görüşme sona erer.

***

TARİH: 1 Ocak 2014
YER: Dolmabahçe Başbakanlık çalışma ofisi. Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu’nun telefonu akşam saatlerinde çalar. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini Başbakanlık çalışma ofisinde beklediği bildirilir.
Uslu hemen Dolmabahçe’ye hareket ederken aynı telefon aynı anda iki isme daha açılır. Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen ile TFF 2. Başkanvekili Servet Yardımcı’ya. Yardımcı ve Dilmen aynı arabayla Başbakanlık ofisine doğru yola çıkarlar.

***

MAHMUT Uslu’nun da ofise gelişiyle birlikte toplantı 4 kişi ile başlar. Fenerbahçe açısından toplantı son derece büşük bir önem taşımaktadır. 1- 3 Temmuz süreci sonrası, bu hayata geçen ilk temas ve alınan ilk randevudur.
2- Başbakan, Abant Toplantıları’nda Aziz Yıldırım’a (Fenerbahçe Genel Kurulu öncesi) banka ve üniversite konularında oldukça sert sözlerle yüklenmiştir.

Görüşmenin konusu elbette “Spor ve Fenerbahçe”dir. Öncelikle Aziz Yıldırım’ın (Dolayısıyla Fenerbahçe’nin) hayata geçirmek istediği Fenerbank ve Fenerbahçe Üniversitesi konuları konuşulur. Sarı lacivertliler bu konu hakkında Başbakan’a ayrıntılı bir şekilde bilgi aktarırlar. Banka ve üniversitenin kulüpler için yeni bir gelir modeli oluşturacağını, mevcut gelirle büyük kulüpleri ekonomik olarak döndürmenin çok zor olduğunu ifade ederler.

***

Haberin Devamı

TOPLANTININ en önemli konularından biri de elbetteki 3 Temmuz sürecine dairdir. Aziz Yıldırım’ın avukatlarının Yargıtay’a yaptıkları başvuru üzerinde durulur. (Avukatlar, Başbakan Erdoğan’ın “Operasyonları paralel devlet gerçekleştiriyor” açıklamasına dayanarak Yargıtay’a davanın yeniden ele alınması başvurusunda bulunmuşlardı.)

Fenerbahçe’nin de o süreçte benzer haksızlıklar yaşadığı gündeme gelir. Ve Fenerbahçe’ye karşı yapılan bir operasyon üzerinde durulur.

***

TOPLANTIYA dair en çok merak edilen konulardan biri de Fenerbahçe tribünlerinin Kayserispor maçındaki tezahüratlarıdır.
1- Bu konu gündeme geldi, gelmedi mi?
2- Başbakan’ın, Fenebahçe’den bu konuda bir talebi oldu mu, olmadı mı?
Doğrusu bu konuda bilgi almak çok mümkün değil. Ama şurası kesin, o tezahüratlara dair, tribünlerin “Sosyolojik ve ekonomik” bir değerlendirmesi Fenerbahçe kulübü tarafından çok önceden yapıldı.
Bu konuda söyleyeceklerimiz şimdilik bu kadar.

***

Haberin Devamı

VE SON NOT: Sadece Fenerbahçe’nin değil, genelde Türk sporunun tüm sorunları masaya yatırıldı demiştik.
Buna Türkiye Futbol Federasyonu’da dahil.
Başkanvekili Servet Yardımcı’nın orada olması da bunun en büyük işareti.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Kulüplerin şirketleşmesine sıcak bakmıyorum. Beş yüz milyon dolar borcun var, banka kuracaksın. Bunun için izin verecek kurumlar belli. Ayrıca sanki Çevre Bakanı elindeymiş, her izin elindeymiş gibi söz veriyor. ‘Şuraya şunu yapacağım, AVM yapacağım’ demek doğru değil. Futbolcuların da aldığı rakamlar çok uçuk. Basına yansıyan paralar var ama kayıtlarda bu yok. Bu terazi bu kadar sıkleti çekmez.

DİLMEN NE DEMİŞTİ?

Haberin Devamı

Ben Fenerbahçeliyim. İnsanlar bana gönül koyabilir ama Başbakanımızın şahsına karşı yapılan tezahüratları kınıyorum. Haksızlık yapılıyor. 3 Temmuz sürecinde Sayın Başbakanımız, herkesten fazla Fenerbahçelilik göstermiştir. Bildiğim için söylüyorum. Bu ayrıntıların hepsini sayın Aziz Yıldırım da biliyordur ve konuyla ilgili açıklama yapmasını bekliyorum. Bir Fenerbahçeli olarak gerçekten çok üzüldüm.

BAKMADAN GEÇME!