Tecavüze uğrayan kadının bebeği evlatlık verilmiş

Güncelleme Tarihi:

Tecavüze uğrayan kadının bebeği evlatlık verilmiş
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2014 12:57

ISPARTA’da kendisine silah zoruyla tecavüz edip hamile bıraktığını ileri sürdüğü Nurettin Gider'i av tüfeğiyle öldürüp başını keserek köy meydanına atan Nevin Y.’nin dünyaya getirdiği kız bebeğin, 4 aylıkken evlatlık verildiği ortaya çıktı. Bebeğe Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, 'Elif Sıla' adını koymuştu.

Haberin Devamı

Isparta’nın Yalvaç İlçesi’ne bağlı Koruyaka Köyü’nde evli ve 2 çocuk annesi 26 yaşındaki Nevin Y. kendisine silah zoruyla tecavüz ettiğini ileri sürdüğü 2 çocuk babası 35 yaşındaki Nurettin Gider’i, 28 Ağustos 2012’de av tüfeğiyle vurdu, kafasını kesip bir çuvala koyarak köy meydanına attı. Ardından "Arkamdan konuşmayın. Namusumla oynamayın. İşte namusumla oynayanın kellesi" diye bağıran Nevin Y. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Nurettin Gider’den tecavüz sonucu hamile kaldığını iddia eden ve ’bebeğini doğurmak istemediğini’ söyleyen Nevin Y.'nin kürtaj talebi, yasal süre aşıldığı gerekçesiyle kabul edilmedi. Daha sonra Nevin Y. Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde, Kasım 2012’de bir kız bebek dünyaya getirdi.

Cinayetin ardından tutuklandığında 29 haftalık hamile olduğu için kürtaj yapılmayan Nevin Y.'nin daha önce "Görmek istemiyorum" dediği bebek, annenin kucağına verilmeden kuvöze alındı.

DEVLET KORUMASINDAN AİLE ORTAMINA GİTTİ

Annenin istemediği bebeğe, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan 'Elif Sıla' adını koydu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, bebeğin 4 aylık oluncaya kadar yuvada 3 bakıcı tarafından izlendiğini, daha sonra bir aileye evlatlık verildiğini söyledi. Kütük, uzun araştırmalar sonucu bebeği evlatlık vermeyi onayladıkları ailenin, adını ve nerede yaşadıklarını açıklamanın doğru olmayacağına dikkat çekti. Bebeğin güvenilir ellerde olduğunu kaydeden Kütük, "Biz de yine izleme halindeyiz" dedi.

TUTUKLU ANNE YARGILANIYOR

Tutuklu anne Nevin Y. Yalvaç Cumhuriyet Savcılığı’nın hazırladığı iddianame kapsamında ’tasarlayarak canavarca hisle kasten adam öldürme’ iddiası ve ağırlaştırılmış hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!