"BAD Basketbol Oskarları" açıklandı

Güncelleme Tarihi:

BAD Basketbol Oskarları açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2014 14:08

Basketbol Hakemleri Derneği (BAD) tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenen BAD Basketbol Oskarları'nının 2012-2013 sezonu kazananları belli oldu.

Haberin Devamı

BAD Yönetim Kurulu Başkanı Avni Erboy, yazılı açıklamasında, geleneksel hale getirilen ve Türk basketbolunda önemli bir yeri olan ödüllerin, uzun süren titiz çalışma sonrasında hak edenlere dağıtıldığını ifade ederek, sezon boyunca oluşturulan komisyonun çalışması ve yaklaşık 100 kişilik büyük jürinin oylarıyla seçim yaptıklarını belirtti. Bugüne kadar dağıtılan ödüllere yenilerinin eklendiğini vurgulayan Erboy, açıklamasına şöyle devam etti:

"Basketbolumuzda bir heyecan ve manevi güç olan bu oskarları kazananları tebrik ediyoruz. Yönetim Kurulumuz basketbolun yanı sıra ülke ve kent sporuna unutulmayacak hizmetlerde bulunanları da unutmadı. Bu yıl da spora katkı ödüllerini devam ettirdik."

Ödüllerin, daha sonra düzenlenecek bir törenle sahiplerine dağıtılacağı belirtildi. BAD Basketbol Oskarları'nda 2012-2013 sezonunda yılın en iyileri ve "Spora Katkı Ödülleri"ni kazananlar şöyle:

Spor Onur Ödülü: Hasan Arat (Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi 2. Başkan Yardımcısı, İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı)
Basketbol Onur Ödülü: Hakan Tartan (Konak Belediye Başkanı), İdil Yiğitbaşı (Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı)
Juri Özel Ödülü: Ozan Bulkaz (Uşak Sportif), Mehmet Aykırı (Pınar Süt)
Yılın Yöneticisi: Mutlu Altuğ
Yılın Takımı: Pınar Karşıyaka Erkek Basketbol Takımı
Yılın Antrenörü: Ufuk Sarıca
Yılın Oyuncusu: Kenan Sipahi
Yılın Basketbol Yazarı: Hasan Ercazip (Haber Türk Gazetesi)
Yılın Sponsor Ödülü: Adalı Holding

Spora katkı ödülleri: Cevat Durak (Karşıyaka Belediye Başkanı), Abdül Batur (Narlıdere Belediye Başkanı), Cengiz Ergün (Manisa Belediye Başkanı), Erkin Usman (Yeni Asır Gazetesi Başyazarı), Okan Yüksel (Gazeteci-Yazar), Dr. Sıddık Topaloğlu (TBSF Asbaşkanı), Hüseyin Eryüksel (Akhisar Belediyespor Kulübü Başkanı), Dr. Fatih Tanfer (TFF Gözlemciler Kurulu Başkanı), Dr. Şaban Acarbay (TÜFAD İzmir Şube Başkanı), Kadri Yatkın (İzmir ASKF Başkanı), Bülent Zeren (KARSAD Başkanı), Sait Gürsoy (1912 KSK Başkanı), Mehmet Seyit Özkan (Altınordu
Futbol A.Ş. Başkanı), Dr. Yıldıray Çığırgil (Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürü),
İlyas Gönen (Altınordu Kulübü Eski Başkanı).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!