İzmir 2014'ü coşkuyla karşıladı

Güncelleme Tarihi:

İzmir 2014ü coşkuyla karşıladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2014 12:42

İZMİR Cumhuriyet Meydanı’nında düzenlenen yeni yıl kutlamaları on binlerce İzmirliyi biraraya getirdi.

Haberin Devamı

Yeni yıl kutlamaları Teoman konseriyle doruğa çıkarken, havai fişek ve ışık gösterileri de nefes kesti. Ayrıca meydandaki bir konfeti makinası ile içinde tüp bulunan seyyar simit arabasında çıkan yangın kısa sürali panik yarattı. Alanı dolduran İzmirlilere seslenen Başkan Aziz Kocaoğlu'nun ‘Gezi' olaylarını hatırlatması ve “Herkes için adalet ve barış istiyoruz” sözleri dikkat çekti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce kentin en önemli noktalarından biri olan Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen yılbaşı etkinliğine İzmirliler akın etti. Renkli ışıklarla donatılan meydana akın eden on binlerce İzmirli, yeni yılı burada karşıladı.

LAZERLE YANZITILAN YAZI DİKKAT ÇEKTİ

Etkinlik kapsamında ilk olarak meydanda saat 20.30 sıralarında DJ Berna Öztürk sahne aldı. DJ Öztürk, alanı dolduran İzmirlileri coştururken, belediye ekiplerince bir apartmanın duvarına yansıttığı lazer gösterisi de dikkati çekti. Apartmanın duvarına lazerle yazıda “kızlı- erkekli toplandık yine”, “kan ve nefret değil, sevgi ve dostluk istiyoruz” ve “herkes için adalet” yazısı alanı dolduranlarca alkışlandı.

Haberin Devamı

TEOMAN SAHNE ALDI

Yaklaşık 2 saat sonra DJ Öztürk sahneyi gençlerin sevgilisi, ünlü sanatçı Teoman'a bıraktı. Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran on binlerce kişiye Teoman, unutulmaz bir yılbaşı gecesi yaşattı. Birbirinden güzel parçalarını alanı dolduranlarla birlikte seslendiren Teoman, uzun süre alkışlandı. Saatler 00.00'da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Teoman ve vatandaşlar geri sayım yaparak yeni yıla girdi. 10 dakika boyunca gökyüzünü aydınlatan havai fişek gösterisi, alandakileri büyüledi.

“HERKES İÇİN ADALET VE BARIŞ İSTİYORUZ”

Sahneden vatandaşlara seslenen ve yeni yıllarını kutlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “2013 yılının en önemli olayı ‘Gezi’ direnişi oldu. Başta gençlerimiz olmak üzere herkesi kutluyorum. Gençlerin haklı taleplerine tazzikli suyla karşılık veren AKP'yi kınıyorum. 2014 yılında herşey gönlünüzce olduğu, ayrıştırmadan, ötekileştirmeden yaşayacağımız bir Türkiye istiyoruz. Herkes için adalet ve barış istiyoruz” dedi. Ardından Aziz Kocaoğlu, Teoman'a çiçek verdi. Başkan Kocaoğlu'ndan buketi alan Teoman, çiceği alanı dolduranlara attı. Bu sırada sahnenin önünde duran konfeti makinesiyle, sahne dışında duran ve içinde tüp olduğu belirtilen seyyar simit arabasında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alanın dolduran İzmirliler bu anlarda kısa süreli panik yaşadı. Alandaki görevliler tarafından çıkan yangınlar söndürüldü.

Haberin Devamı

Kentin ilçelerinde düzenlenen çeşitli yılbaşı etkinlikleriyle de yeni yıla merhaba denildi. Saatler geceyi gösterdiğinde kentin ilçeleri havai fişek gösterileri ile aydınlandı.

İzmir 2014ü coşkuyla karşıladı

ALAÇATI

İlker KABADAYI / ÇEŞME (DHA)

İZMİR'in Çeşme İlçesi'ne bağlı Alaçatı'da yeni yıl, ünlü isimlerinde katıldığı sokak partileriyle renklendi.

Alaçatı'da yılbaşı için düzenlenen sokak partilerine yüzlerce vatandaşın yanı sıra ünlü isimler de katıldı. Alaçatı Meydanı'da olmak üzere sokak partilerine katılan isimlerden başta oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ, Çağla Şikel, eşi Emre Altuğ, Şevket Çoruh ve Özgür Ozan gibi isimler dikkati çekti.

Haberin Devamı

DJ'lerin performanslarıyla coşan kalabalık yeni yıl coşkusunu doyasıya yaşadı. Değirmenaltı Meydanı'nda grup Tezgah'ın verdiği konser ile eğlence son hız sürdü. Sokak partilerini takip eden ünlü isimlerden Çağla Şikel, Emre Altuğ, Özgür Ozan ve Ozan'ın yakınları gecenin ilerleyen saatlerini bir otelde sohbet ederek geçirdi. Başına taktığı kapşonla tanınmaya çalıştığı anlaşılan ünlü oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ'un da, bir erkek arkadaşı ile barda eğlendiği görüldü.

İzmir 2014ü coşkuyla karşıladı

FOÇA

Seyfi GÜL / FOÇA, (DHA)

İZMİR'in Foça İlçesi'nde de yeni yıl coşkuyla karşılandı. İlçe halkının yanı sıra Manisa, İzmir ve çevre ilçelerden gelen çok sayıda kişi meydanda yakılan ateşler etrafında dans etti, halay çekti.

Haberin Devamı

Foça'da bulunan kafe, bar ve balık restoranları günler öncesinden yapılan rezervasyonlarla tıklım tıklım doldu. Çoğunluğu canlı müziklerle müşterilerini eğlendiren işletmeler, hazırladıkları yöresel menülerle damak zevklerine hitabetti. Kapalı ve ücretli mekanları tercih etmeyen vatandaşlar ise kutlamaların gelenekselleştiği Demokrasi Meydanı'nda buluştu. Belediye'nin kurduğu müzik sisteminden yayılan hareketli parçalar, varillerde yakılan meydan ateşlerinin etrafını dans pistine çevirdi.

Yeni yıla giriş için geri sayımı mikrofonu eline alan ve “Yeni yıl herkese önce sağlık getirsin. Huzurla, sevdiklerinizle beraber olun. Hep beraber sayalım. Foça'nın farkını dünyaya gösterelim” diyen CHP'li Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ yaptırdı. Yeni yıla girildiğinde, alkışlar, ıslıklar ve çığlıklar arasında gökyüzüne dilek balonları salındı. İlçede yeni yıl kutlamaları sabaha kadar sürdü.

Haberin Devamı

İzmir 2014ü coşkuyla karşıladı

BODRUM

Osman URAS / BODRUM (DHA)

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde yaşayan vatandaşlar, yeni yıla eğlence mekanları ve rengarenk olan caddelerde eğlenerek girdi. İşletmelerin yılbaşı için özel programlar hazırladığı ilçede, şarkıcı Reyhan Karaca'da sahne aldı.

Yeni yıla Bodrum'da girmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin hareketlilik kazandırdığı turizm kentinde, havanın kararmasıyla cadde ve sokaklardaki kalabalık da arttı. Yaz sezonun ardından renkli ışıkların söndüğü Barlar Sokağı olarakda bilinen Cumhuriyet Caddesi, yeniden canlandı. Bodrum'da vatandaşlar 2014'ü farklı tarz müziklerle karşıladıkları eğlence mekanlarında doyasıya eğlendi. Bazı kişiler caddelerde eğlencenin tadını çıkardı. Neyzen Tevfik Caddesi'nde Karadenizli vatandaşlar tulum eşliğinde yöresel oyunlar oynadı. Bazı vatandaşlar deniz kenarında kafe ve restorantlarda yeni yıla girdi, bazı kişilerde kumsalda alevli varillerin etrafında şarkılar söyledi.

İzmir 2014ü coşkuyla karşıladı

“YANDAN ÇEKİYORSUNUZ 8 KİLO FAZLA ÇIKIYORUM”

Bodrum'da By Jack adlı işletmede sahne alan şarkıcı Reyhan Karaca, “Kahrolsun şiddet, kahrolsun nefret, Sevmekse en büyük devlet” adlı şarkıyla hayranlarının karşısına çıktı. Orkestrası başka yerde olduğu için playback yaptığını söyleyen Karaca, “Neredeyse 23 yıla girdim, 25 yıla çok az kaldı. Ama her sahneye çıktığımda ilk şarkıda ne olursa olsun heyecan bitmiyor Allah bitirmesin. İnşallah uzun yıllar sizlerle birlikte olalım” dedi. Kameraların üst kattan görüntü aldığı sırada “Basın gitti mi” diye soran Karaca, gazetecilerin mekanda olduğunu fark edince “Yandan çekmek yok gebertirim. Yandan çekiyorsunuz 8 kilo fazla çıkıyorum. Ondan sonra hastanelerdeyim” demesi gülüşmelere yol açtı.

İLÇEDE KONTROLLER SIKLAŞTIRILDI

Bir hafta öncesinden itibaren yılbaşı için çalışmalarını sıklaştıran Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, yılbaşı mesaisi de yoğun oldu. Yol kontrol noktalarında ilçeye giriş yapan araçlar denetlendi. Şehir içinde de resmi ve sivil ekipler özellikle kabalık olan yerlerde görev aldı. Asayiş ve trafik yönünden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı bazı ekipler hazırda bekletildi. Yeni yılın ilk saati içerisinde tacizde bulunduğu iddiasıyla S.Y. (21) isimli bir şüpheli Bodrum Belediye Meydanında, ekipler tarafından yakalanarak polis merkezine götürüldü.

İzmir 2014ü coşkuyla karşıladı

MARMARİS

Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (DHA)

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, belediye tarafından düzenlenen yılbaşı kutlaması yerli ve yerleşik yaşayan yabancıların katılımıyla coşkulu kutlandı. Yerel sanatçı ve DJ'lerin hareketli şarkılarıyla coşan kalabalık dans ederek yeni yıla girdi. Saat 00.00'ı gösterdiğinde denizden atılan havai fişek gösterisini on binlerce kişi izledi.

Marmaris Belediyesi tarafından 19 Mayıs Gençlik Meydanı'nda saat 21.00-01.00 arasında yerel sanatçı ve DJ'lerin sahne aldığı yılbaşı kutlaması düzenledi. Renkli ışıklarla ve çam ağaçları ile süslenen meydanı aileleriyle dolduran binlerce vatandaş ve yerleşik yaşayan yabancı, hareketli şarkılara eşlik edip dans etti. İlk olarak Ege Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretmenlerinin oluşturduğu Grup Medcezir, bağlama ve klarnet ile kalabalığa Karadeniz, İç Anadolu ve Ege'nin hareketli ezgilerini sundu. DJ'ler sahne alarak Ankara oyun havalarını çaldı. Çeşitli dans grupları gösterilerini sergiledi. Saat 00.00'da Atatürk ve Kordon Caddesi'ne toplanan binlerce kişi Marmaris Belediyesi tarafından atılan havai fişek gösterilerini izledi. 20 dakika süren gösteri sonrası on binlerce kişi, sahil yürüyüş yolunda aileleri ile dolaştı.

TAŞKINLIK YAPANLARA GÖZ AÇTIRILMADI

Halkın toplandığı Atatürk ve Ulusal Egemenlik Caddesi'nde yoğun güvenlik önlemi alan polis, taşkınlık yapan 17 kişiyi gözaltına alarak ‘kabahatler Kanunu’nu kapsamında ceza kesti. Trafik ekipleri alkol, asayiş ekipleri ise genel bilgi taraması yaptı. Yapılan sicil taramasında çeşitli suçlardan aranan dört kişi yakalandı. Alkollü araç kullanan 11 sürücünün ehliyetine el konuldu, ceza kesildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!