Yeni yılın ilk bebekleri

Güncelleme Tarihi:

Yeni yılın ilk bebekleri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2014 00:00

İstanbul’da 2014 yılının ilk bebeği Halkalı Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dünyaya geldi. Armağan ve Murat Şahin çiftinin ilk bebeği olan ’Meryem Vildan’ bebeğin ilk ziyaretçileri Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, eşi Faize Müezzinoğlu ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu oldu.

Haberin Devamı

Öğretmen olan Şahin çiftini tebrik eden Bakan Müezzinoğlu, "Armağan anne çok güzel bir armağan verdi. Vildan bebeğin ömrü bereketli, bahtı açık olsun, inşallah hayırlı bir kız evlat olur. İnşallah ailenize huzur getirir" dedi.

Gazetecilerin de yeni yılını kutlayan Müezzinoğlu, "24 saat haber peşinde koşan sizlerde hayırlı ve başarılı bir yıl dilerim. Sizler gibi doktorlarımıza hemşirelerimize ve sağlık personelimizi de hayırlı bir yıl dilerim. Onlar da 24 saat şifa dağıtıyor. İnşallah 2014 yılı memleketimize milletimize daha çok huzur getirir. Bereket sağlık sıhhat getirir" şeklinde konuştu.

YENİ YILIN İLK BEBEKLERİ / Foto Galeri

ALTIN TAKTILAR

Bakan Müezzinoğlu’nun eşi Faize Müezzinoğlu bebeğe tam altın takarken Vali Mutlu ise altını kutusuyla bebeğin yanına bıraktı. Meryem’in annesi Armağan Şahin ise kendilerini şanslı hissettiklerini belirterek, "2014’ün şanslı bebeğiymişiz" dedi. Bakan Müezzinoğlu ve Vali Mutlu hastanede doğum yapan diğer aileleri de ziyaret ederek çeşitli hediyeler verdi. Öte yandan Bakan Müezzinoğlu hastane personelinin de yeni yılını tebrik etti.

Haberin Devamı

YENİ YILIN DİĞER İLK BEBEKLERİ

Adıyaman'da yeni yılın ilk bebeği Reyhan ve Ramazan Okan çiftinin kızı oldu. 2014'ün ilk bebeğine Damla ismi verildi. Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Servisi Kadın Doğum Doktoru Yrd. Doc. Mehmet Bülbül, kentte yılın ilk bebeğini sezeryan ile dünyaya getirdiklerini söyledi.

İlk bebeklerini dünyaya getirmenin mutluğunu yaşayan Reyhan Okan ise eşinin İstanbul'da çalıştığını, çocuklarının ismini Damla koyacaklarını anlattı.

KAYSERİ

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Polikliniğinde, Neslihan Sarptaş (19), normal doğumla bir kız bebek dünyaya getirdi. İlk bebeğini kucağına almanın sevincini yaşayan Sarptaş, "Yaren" adını verdikleri kızının 2014 yılının ilk bebeği olmasının da ayrı bir sevinç olduğunu söyledi.

3 kilo 120 gram ağırlığında ve 49 santim uzunluğunda doğan Yaren bebek ile annesinin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

AFYONKARAHİSAR

Kentte yılın ilk bebeği 00.02'de dünyaya geldi. Bebeğin babası şehir dışında olduğu için bebeğe isim konulmadı. Afyonkarahisar Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde Sultan Korkusuz (35), normal doğumla bir erkek bebek dünyaya getirdi.

Haberin Devamı

Altıncı çocuğunu kucağına almanın sevincini yaşayan Korkusuz, bebeğin babasının şehir dışında olduğu için çocuğuna isim veremedi.

KARS

Kars Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde Birtanem Taşdelen, Nerman Eliş ve Sevda Çilat adlı kadınlar yeni yıla anne olarak girmenin mutluluğunu yaşadı. Taşdelen, Çilat ve Eliş çocuklarına henüz bir isim vermedi.

Öte yandan Kars Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Güler, yeni doğan bebeklere çeyrek altın hediye ederek, hastaları da odalarında ziyaret edip çikolata verdi.

MARDİN

Mardin'de yeni yılın ilk bebeği " Azra Nur"" oldu. Mardin Kadın Doğum ve Çocuk hastalıkları Hastanesi'nde Nesime Yakar (23), normal doğumla saat 24:05'te 3 kilo 300 gram ağırlığında bir kız bebek dünyaya getirdi. İlk bebeğini kucağına almanın sevincini yaşayan Nesime ve Muharrem Yakar Çifti, "Azra Nur " adını verdikleri kızının 2014 yılının ilk bebeği olmasının da ayrı bir sevinç olduğunu söyledi.

Mardin Valisi Ahmet Cengiz ve Ak Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, dünyaya gelen yeni yılın ilk bebeğine altın taktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!