"Suçlular bulunsun"

Güncelleme Tarihi:

Suçlular bulunsun
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2014 00:43

İZMİR’de Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait Alaybey Tersanesi’nde havuzda bakımda olan TCG Değirmendere Römorkörü’nün denize indirilmesi sırasında alabora olması sonucu şehit düşen 10 kişiden 23 yaşındaki Deniz Er Yavuz Arslan’ın annesi Neşe Arı, olayın bir an önce açıklığa kavuşmasını istedi.

Haberin Devamı


Bayındır’da oturan Neşe Arı, DHA muhabirine, “Ağlamak istemiyorum. Yavuz’um beni görüyor ama yüreğimi susturamıyorum. Evimin en küçük oğlunu şehit verdim. Vatan sağ olsun. Ama bu olayın ihmal olduğu açıkça ortada. Tüm yetkililere sesleniyorum, durumu açıklığa kavuştursunlar. Suçlular kimse cezasını çeksin. Yüreğimiz yanıyor. Açıklığa kavuşursa hiç olmazsa biraz teselli olacağız. Yıllarca tüm emeklerimle büyüttüm, okuttum, askere gönderdim. İhmalkarlık yüzünden gül yüzlü oğlum gitti” dedi.

İzmir’e yerleşecekti
İkinci eşinden olan Yavuz’un şehit olacağını sanki hissettiğini söyleyen anne Arı, “Oğlum İzmir’i çok seviyordu. Terhisine sadece 5 gün kalmıştı. Telefonda, ‘Geldiğimde o güzel ellerinden börekler istiyorum anne’ dedi. Geldikten sonra İzmir’e taşınmamız için planlar yapıyordu. Şehit olmadan 20 gün önce beni aradı, ‘Anne burada diğer arkadaşlarla birlikteyiz. Terhis olacaklar. Evde yiyecek bir şeyler yap getir de hep birlikte yiyelim’ demişti. Ben de börekler yaptım. En çok sevdiği etli ekmeği yaptırdım götürdüm. Evimin en küçüğü, en neşelisiydi. İzmir’de asker elbiseleri ile fotoğraf çektirmiş, facebook adresine koymuş. Fotoğraflarının üzerine de, ‘Kısmetse dönerim canım anam’ yazmış. Oğlum hissetmiş şehit olacağını” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kedisi Boncuk hissetti
Şehit Yavuz Arslan’nın 11 yıl önce eve getirdiği ‘Boncuk’ ismindeki kedisine bakan anne Neşe Arı, “Oğlum hayvanları çok severdi. Yavuz’um şehit olmadan bir gün önce Boncuk çok yüksek sesle miyavlayarak tüm odalara girip çıktı saatlerce. Bir gün sonra da acı haberi aldım. Boncuk’un da eski neşesi kalmadı. Yavuz’umun odasına gidiyor, onun yatağında yatıyor.

Suçlular bulunsun

Taziyeye gelenler de bu duruma çok şaşırıyor. Oğlum son konuşmamızda Boncuk’a, ‘Ben gelmeden ölme sakın Boncuk’ demişti. Yüreğim yanıyor. Oğlum hissetmiş şehit olacağını” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!