120 arabulucu örgütleniyor

Güncelleme Tarihi:

120 arabulucu örgütleniyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2014 00:43

İzmir’de eğitimlerini tamamlayıp arabuluculuk belgesi alan yaklaşık 120 avukat dernek kuracak.

Haberin Devamı

Avukat Nafize Topaz, “Bizlerin neler yapabileceğini daha iyi anlatabilmek için dernekleşme yoluna gittik. Önce kendimizi tanıtıp ardından da sorunları çözmeye başlayacağız” dedi.


Arabulucular dernek kurup kendilerini anlatacak


İZMİR’de, eğitimlerini tamamlayıp arabuluculuk belgesi alan yaklaşık 120 avukat, dernekleşme çalışması başlattı. Çalışma alanlarının tam bilinmediğini söyleyen avukat Nafize Topaz, “İnsanlarımız boşanma ve cinayet dışındaki her türlü, özellikle ticari uyuşmazlıklarını, bizler sayesinde mahkeme salonlarında uzun yıllar beklemeden çözebilecek. Ancak bizlerin neler yapabileceğini daha iyi anlatabilmek için dernekleşme yoluna gittik. Böylece, önce kendimizi tanıtıp ardından da sorunları çözmeye başlayacağız” dedi.

Tanıtım atağı

Haberin Devamı

Özellikle ticari ilişkilerde kişiler ya da şirketler arasındaki uyuşmazlıkların mahkemelerde uzun yıllar çözümlenememesi ve iş yükü göz önünde bulundurularak oluşturulan arabulucuk uygulaması, geçen kasım ayında yeterlilik belgelerinin alınmasıyla başladı. Ancak arabulucuların görevleri ya da hangi konularla ilgilendiklerinin tam olarak vatandaşlarca bilinememesi nedeniyle, İzmir’deki yaklaşık 120 arabulucu tanıtım atağına kalktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!