Beyefendi seninle işimiz var

Güncelleme Tarihi:

Beyefendi seninle işimiz var
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2013 02:04

Başbakan Tayyip Erdoğan, yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili dosya elinden alınan Savcı Muammer Akkaş’ın İstanbul Adliyesi önünde gazetecilere açıklama dağıtmasını dün de eleştirerek, “Bakınız başsavcı ondan dosyayı istiyor diye feryat ediyor beyefendi.

Haberin Devamı

Seninle daha işimiz var, dur bakalım seninle işimiz var” dedi. Manisa ziyaretinin 2’nci gününde Akhisar, Demirci ve Salihli’de konuşan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

KASET GENEL BAŞKANI

- Şu anda elinde silah olmayan insanlara terör örgütü mensubu demek kimin haddine ya. Ve utanmadan, sıkılmadan CHP’nin başındaki zat, dün kalkıyor yine aynı hezeyanları kusuyor. Delille konuş, delille. Bilmeden konuşma, iftira atmakla bir yere varamazsın. Ama senin karakterin bunu gerektiriyor. Dürüstsen belgeyle konuşursun. Sen Sosyal Güvenlik Kurumu’nun genel müdürlüğünü yaptın güya. Senin döneminde biz ilaç bulamıyorduk, ilaç. Yolsuzluklara gömüldün. ‘Rahşan affı’ ile çıktın, kurtardın işini. Şu anda sen burada değildin. Bitmedi. Sen genel başkanlığa maharetinle gelmedin. Genel başkanına bir skandal olan kasetle genel başkan oldun. Sen kaset genel başkanısın, kaset.

Haberin Devamı

- Babamın oğlu olsa, evladım olsa, kim olursa olsun biz yolsuzlukla mücadelede prim vermeyiz. Yolsuzluklara bulaşmayan insanları yolsuzluğun içinde gibi gösterme gayreti içine girenleri de affetmeyiz. O insanlar, emeklerini gayretlerini ortaya koyuyorlar. Lekelemeye hakkınız yok. Kimin kiminle iş birliği içinde olduğunu bunları da deşifre edeceğiz.

CEMAAT’E PARALEL DEVLET

- Tek bayrak, tek vatan ve tek devlet... Bu ne demek? Yani devletin içinde paralel devlet olamaz. Devletin içinde paralel devlet kurmaya gayret edenler bilsinler ki karşılarında bizi bulacaklardır. Bu hangi meşrepten olursa olsun hangi mizaçtan olursa olsun kim olursa olsun karşılarında bizi bulacaklardır. Bu ülkede devletin içinde hizmeti kalkıp da istismar etmek suretiyle, Cemaat’i istismar etmek suretiyle tertemiz kardeşlerimizi maalesef bu ülkede bölmeye gayret etmek suretiyle onlar üzerinden rant elde etmek isteyenler bilsinler ki karşılarında bizi bulacaklardır.

ŞİMDİ BU NASIL SAVCI

- Şimdi ben soruyorum bu savcı 4-5 gün önce başsavcımızın yaptığı açıklama var, çok manidardır. Biz hâkim, savcılarımızın temiz olanlarını tenzih ederiz. Onlara yönelik en ufak bir sözümüz olamaz. Çünkü onlardan adalet elde ediyoruz. Ancak bu gücü kuvveti suistimal etmek suretiyle eğer bu ülkenin bölünmesine, parçalanmasına neden oluyorlarsa bunları da teşhir ederiz. Şimdi bu nasıl savcı? Bakınız başsavcı ondan dosyayı istiyor diye feryat ediyor beyefendi. Seninle daha işimiz var, dur bakalım seninle işimiz var. Aynen militanlara benzer şekilde çıkıyorsun adalet sarayının önünde adalet değil de bildiri dağıtıyorsun. Nerede görüldü bu. Hangi savcı sokağa çıkar da bildiri dağıtır yahu. Biz bunları CHP’nin genel müdürünün yanında bazı böyle tipler vardır onlardan görüyorduk, biliyorduk. Şimdi aynen benzerini de bunlar yapıyor.

Haberin Devamı

HSYK DA DENETLENMELİ

- HSYK da yetkilerini farklı kullanmaya başladı. Burada bir yanlış yaptık. Nedir o yanlış? HSYK, onu da yargılayan, denetleyen bir mekanizma vardı. Biz dedik ki demokrasinin gereğini yapalım ve millete gittiğimizde Adalet Bakanlığı’nın elinde olan bu yetkiyi kalktık devrettik. Orada yanlış yapmışız. Eğer şu anda anayasayı değiştirecek bir güce sahip olduğumuzda bu yetkiyi değiştirmek durumundayız. Yani bu ülkede başbakan denetlenecek, bakanlar denetlenecek, parlamento üyelerinin tamamı denetlenecek, bu beyler denetlenmeyecek. Demek ki olmuyor bu iş. Bunların da denetlenmesi lazım.

SAVCI İŞ TAKİP EDİYOR

BAŞBAKAN Erdoğan, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na uğurlamaya gelen partililere seslendi: “Benim Fatih Belediye Başkanıma iftira atıyorlar. İftira atmalarının altında yatan ne biliyor musunuz? Çok anlamlı. Oradaki bir savcı iş takip ediyor, iş. Belediyeye geliyor, başkanımız o savcının talebini yerine getirmedi diye kalkıyor ardından bu adımı atıyor. Aynı şekilde, onun yanında bir şey daha iliştiriyorlar. O da çok enteresan. Gençliğe Hizmet Vakfı diye kurulmuş bir vakıf. Burada benim çocuklarım da var, mütevelli heyeti zaten 15-16 kişi. Böyle bir vakfa Fatih Belediyesi bir yer yapıyor ve kiralıyor, ‘bunu oraya niye verdin’ diye. Şimdi soruyorum, Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı’na bunca zamandır devlet, belediyeler bu tür yerler verdi orada aklınız neredeydi? İSTEK Vakfı’na verilmiş yerler var, aklınız neredeydi? Koç’un içinde olduğu Türkiye Eğitim Vakfı var, orada aklınız neredeydi? Yasalarda bunlara mani bir hal yok, bunlar verilebilir, yasaldır.”

Haberin Devamı

Beyefendi seninle işimiz var

AKHİSAR EKİBİ

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, toplu açılışlar için hafta sonunu geçirdiği Manisa’da AK Parti il binasının açılışını yaptı. Kenan Evren Sanayi Sitesi Bankalar Caddesi’nde 1.5 yıl önce yaklaşık 1 milyon lira harcanarak yaptırılan il binasının açılış törenine Başbakan’ın yanı sıra eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Manisa milletvekilleri ile partililer katıldı. Akhisar’da da toplu açılış törenlerine katılan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ı halk oyunları ekibi karşıladı. Ekiptekilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Erdoğan, törene katılan vatandaşları da el sallayarak selamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!