Nerdeyiz aşkım? Evdeyiz aşkım

Sanki günler çuvala girmiş gibi yeni yılı cümbür cemaat geçirmek yerine sevgilinle birebir kutlamak gibi bir derdin varsa birkaç tüyo vereyim bari.

Haberin Devamı

Yemek olayı önemli, aman diyeyim, ağır yemekler olmasın masada. Bir keresinde saat daha 10 olmuştu, koltukta karnımızı ovalaya ovalaya kendimizden geçmiştik. Şu şampanyayı uzat yerine, “Evde soda var mı ya!” diye birbirimize acıyan gözlerle bakıyorduk.
Önce romantik müzikler, yapmacık bir-iki dans, ardından “Mehmetler de Demet Akalın’a gitmiş”’ serzenişleri, “‘Sanki evine mi gitmişler, küçücük masada ayakta düdük öttürüyorlar” karşılığı ve “Şu kumandayı uzatsana bir” ile başlamadan biten bir kavga.
“Bu sene birbirimize hediye almayalım” olayını ilk defa yaptık. Kesin hediye alacak diye bekliyordum. Yani bu durumun ayak olduğunu herkes bilir. Sürprizi daha da sürpriz haline getiren bir hadisedir, ‘hediye almayalım’ durumu. Gerçekten de hediye almayıp, “Ee sen istemedin, günde 50 kez, ‘sakın alma hediye’ deyip duruyordun” dedi bir de utanmadan. O hatırlatmaları “Bana yükte hafif, pahada ağır bir şey al” diye yaptık herhalde. Salak mıyım hediye istemeyeyim, niye istemeyeyim hem var mı böyle bir şey ya!
“İşimize yarar bir hediye alalım”’ diye geldi bir sene de. O sene zaten yüzüğümü de almıştım ondan kafam rahattı, o yüzden kabul etmiştim. Pembe bir telefon kabını bana uzatınca burnumdan alevler çıktığını hatırlıyorum. Ayy hiç kusura bakma, ben öyle, ‘beni düşünmesi yeter, yok sevgisi her şeye değer’ insanlarından değilim maalesef. Ruhumda yok ne yapayım, hediye sevmek suç mu hem!
Alkol alma oranını da iyi ayarlamak lazım. ‘Victoria’s Secret’ meleklerini izliyor diye adamı kıskanıp, ilgisini nasıl çekerim diye düşünmeye başladım. Striptizle başladığım gece, ortaokuldayken folklor ekibinde oynadığım ‘Aman Adanalım’la devam etti. Kendi kendime halay çekerken, adam çoktan sızıp gitmişti.
00:00… Malum öpüşüyoruz, bunda sorun yok. Bir keresinde bizim gibi komşu da “Baş başa kutlayalım” demiş sanırım. Tam o saatte vur tamburun tellerine! Hayır, bir sene mi beklediniz kardeşim o işi yapmak için, o nasıl böğürmedir. Televizyonun sesini açıyorum yok, duvarlara vuruyorum “Susun” diye yok!
Telefonlarınızı, aman diyeyim, ortada açık bırakmayın! Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı bile es geçmeyip kutlayan eski sevgililer, yılbaşını boş geçer mi Allah aşkına! Kutla kutla aman bu yıl da kutla, anasının babasının yedi sülalesinin kutladığı yetmiyormuş gibi sen de habire hatırlat kendini.

Yazarın Tüm Yazıları