Poponun yılı

Güncelleme Tarihi:

Poponun yılı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2013 01:36

Ne göğüs, ne bacak ne sırt dekoltesi... 2013’te tüm ünlüler kalça gösterme derdindeydi. Bu uğurda özel çekimler yapıldı, kavgalara tutuşuldu, ‘belfie’ kavramı yaratıldı. Peki kimin poposu, nasıl gündeme oturdu?

Haberin Devamı

En photoshop’lu: Bu yıl 40 yaşına basacak olan Kate Moss, formundan bir şey kaybetmediğini ispatlamak için eline geçen her türlü fırsatı değerlendirdi. ‘Love’ dergisinin ilkbahar sayısında küvette çıplak pozlar verdi. ‘Pop’ dergisinin sonbahar-kış sezonu için hazırladığı sayının kapağına sadece vücut boyasıyla çıktı, otobronzan markası ‘St.Tropez Tan’ için de soyundu. En çok ses getiren işiyse Playboy’un 60’ıncı yaşını kutlayan özel sayıya verdiği pozlardı. Top modelin özellikle kalça bölümünde aşırı photoshop kullanıldığı tartışmaları, uzun süre devam etti. Çünkü Kate Moss’un Ibiza ve Cannes tatilinde plajda çektirdiği fotoğraflarda, kalça bölgesi selülit kaynıyordu.

En çalışkan: Gym gurusu Tracey Anderson’la özel bir egzersiz programı oluşturarak, kalça bölgesini sıkılaştıran Gwyneth Paltrow, spor salonlarında geçirdiği uzun ve çileli saatleri ‘Iron Man 3’ün Los Angeles galasında gösterdi.Transparan elbisesiyle poz veren Gwyneth, poposuyla gurur duyduğunu söyledi: “Kalçam 20’li yaşlarımdaki halime kıyasla çok daha iyi. Bazen aynaya bakıyor ve ‘vay be, bu popo benim mi?’ diyorum.”

Haberin Devamı

En kararsız: Sahne kostümleriyle de, hem de kendi seçimlerinde cesur davranan Rihanna, bir konuda nispeten ‘çekimser’ davrandı. Geçen mayıs ayında Instagram’da jean bir tangayla verdiği pozu 35 bin kere tıklandı. Ama şarkıcı, nedense sıkılıp kaldırdı.

En ışıltılı: Geçen hafta gizlice tamamladığı albümünü piyasaya sürerek hayranlarını şoke eden Beyoncé, ‘Partition’ adlı klibinde sadece taşlarla süslü bir iç çamaşırı giyerek striptiz yaptı. Ünlü blogger Perez Hilton, yıldızın kalçası hakkında ‘edepsizce’ twit’ler atınca, sanal ortamda bir savaş başladı. Şarkıcının hayranları blogger’ı hakaret yağmuruna tuttu, spam üzerine spam attı.
Aldığı eleştiriler karşısında ilk önce direnen blogger, sonrasında geri adım attı. Twit’lerini kaldırdı.

En yanık: Temmuz ayında Bahamalar’a tatile giden top model Heidi Klum güneş altında saatler geçirdiğini kanıtlamak için poposunun resmini yani ‘belfie’sini çekip, hayranlarıyla paylaştı.
Kare için seçtiği başlık “Off!”

Haberin Devamı

En yaratıcı: Televizyon yıldızı olarak yükselmesinde geniş kalçasına çok şey borçlu olan Kim Kardashian, hamilelik döneminde popülaritesinde düşüşe geçmişti. Ancak poposu sayesinde yine durumu kurtardı: Kızı North West’i dünyaya getirdikten sonra kilo vermeyi onur mücadelesi haline getiren Kim Kardashian, sıkı bir rejim ve spor programı sayesinde eski hatlarına kavuştu. Bunu da nişanlısı Kanye West’e yolladığı bir kareyle belgeledi. Rap yıldızı West, “Koşarak eve gidiyorum!” yorumuyla paylaştı. Sonrası çorap söküğü gibi geldi, mayo ve iç çamaşırıyla popo selfie’si (butt selfie) yani ‘belfie’ çekmek trende dönüştü. Victoria’s Secret modeli Candice Swanepoel’den şarkıcı Nicki Minaj’a ‘belfie’ çektirmeyen kalmadı.

Haberin Devamı

En desteksiz: 2000’de Grammy ödül törenine geniş dekolteli, transparan Versace bir elbiseyle katılarak ‘kıvrımlıyım ve durumumdan çok memnunum’ ekolünü yaratan Jennifer Lopez, son dönemde kalça yarışında Kim Kardashian’ın depar atmasından çok mustaripti. Kalça ve karın bölgesini toplayan ‘Spanx’ adlı yeni model korsenin de piyasaya sürülmesiyle, tüm geniş kalçalı yıldızlar bir JLo edasıyla gezmeye başladı. Lopez de çözümü geçen ocak ayında yanı tamamen transparan bir elbise giyerek poz vermekte buldu. Böylelikle ‘destek almıyorum’ mesajını verdi. Şarkıcı ‘popo’ kozunu da ‘Dance Again’ ve ‘Live it Up’ kliplerinde fazlasıyla kullandı.

En provokatif: İlgi çekmek uğruna etten elbise giyme, yüzüne boynuz taktırma gibi türlü türlü yöntemler deneyen Lady Gaga, ‘Do What U Want’ parçasının tanıtımında daha ‘bilindik’ bir metot uyguladı. Terry Richardson’ın çektiği karede şarkıcı sadece bir G string’le poz verdi.

Haberin Devamı

En olaylı: ‘Hannah Montana’nın yıldızı Miley Cyrus, Lady Gaga ve Rihanna’yla aynı kulvarda yürüdüğünü kanıtlamak, hayranlarına artık büyüdüğüne inandırmak için seksapeli seçti. ‘Bangerz’ albümünün neredeyse tüm promosyon çalışmalarına yarı çıplak katıldı. Terry Richardson’a pozlar verdi. Ancak hiçbir hareketi MTV Video Music Awards’daki ‘twerk’ hareketi kadar ses getirmedi. Ağustos ayındaki ödül töreninde Robin Thicke ile ‘Blurred Lines’ şarkısında düet yapan Miley, şarkıcının önünde kalça sallama hareketi ‘twerk’ yaptı. Eleştiriler yağmur gibi yağsa da, durum Miley’ye yaradı: Google’da 2013’ün en çok aranan yıldızı oldu, MTV tarafından yılın şarkıcısı seçildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!