Mal varlıklarına tedbir kararı

Güncelleme Tarihi:

Mal varlıklarına tedbir kararı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2013 01:42

İSTANBUL Terörle Mücade Kanunu’nun 10’uncu maddesi ile yetkili Cumhuriyet savcısı Muammer Akkaş, önceki gün ikinci soruşturma dalgası kapsamında gözaltına alınmasını istediği 41 kişiden 7’sinin mal varlıklarına tedbir konulmasını istedi.

Haberin Devamı

Ayrıca iki şirketin mal varlığına da tedbir kararı çıktı.
Savcı Akkaş’ın talebi ile nöbetçi özgürlük hakimliğine 25 Aralık 2013’de çıkartılan kararın henüz banka ve diğer resmi kurumlara ulaşmadığı öğrenildi.
Savcı Akkaş’ın talebini değerlendiren nöbetçi özgürlük hakimliği “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, kurulan örgüte üye olmak”, “İhaleye fesat karıştırmak”, “Nüfuz ticareti”, “Rüşvet”, “Kamu malına zarar vermek” suçlarından gözaltına alınması istenen iş adamları BİM AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Latif Topbaş, Usame Kutub, Kalyon İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, Kalyon İnşaat Yönetim Kurulu üyesi Ömer Faruk Kalyoncu, Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, Türk Telekom Ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Tivnikli ve Cengiz Aktürk’ün mal varlığına tedbir konulmasına karar verdi. Nöbetçi özgürlük yargıcı Süleyman Karaçöl ayrıca Kalyon Grubu tarafından kurulan ve geçtiğimiz günlerde Sabah ile ATV’yi satın alan Zirve Holding ile yatırım danışmanlık şirketi olarak faaliyet gösteren ve Cengiz Aktürk’e ait olduğu bilinen Bosphorus 360’ın mal varlıklarına da tedbir konulmasına hükmetti.
Tedbir kararında “Tüm bankalarda bulunan her türlü hesaplarına TL/Döviz cari, katılım, mevduat hesapları, bono, tahvil, yatırım enstrümanı, hal ve alacağı, kiralık kasa mevcutlarına, tüm menkul gayrı menkullerine ve taşınmazlarına, kara, deniz ve hava ulaşım araçlarına, merkez kayıt kuruluşunda bulunan hal ve alacaklarına, üzerlerine kayıtlı ve hisse sahibi oldukları tüm şirket ortaklık paylarına, Sermaye Piyasasında işlem gören tüm hisselerine, sigorta şirketlerinde bulunan hak ve alacaklarına şüphelilere ait olması koşulu ile CMK 128’inci maddesi gereğince el konulmasına karar verildi” denildi. İşadamları ise tedbir kararının kendilerine ulaşmadığını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!