Gizem yurda döndü

Güncelleme Tarihi:

Gizem yurda döndü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2013 23:36

Rusya'da iki aylık tutukluluk süresinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in çıkarttığı aftan yaralanan Greenpeace aktivisti Gizem Akhan yurda döndü.

Haberin Devamı

Türk Hava Yolları'na ait bir uçakla saat 21.30'da St. Petersburg'dan İstanbul'a gelen Gizem Akhan Atatürk Havalimanı'nda ailesi ve arkadaşları tarafından karşılandı. Ailesi ve arkadaşlarıyla hasret gideren Gizem Akhan Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye'ye döndüğü için çok mutlu olduğunu söyleyen Gizem Akhan"Herhalde hayatımın en uzun eylemiydi. Ama benim buraya dönmüş olmam bu eylemin bittiği anlamına gelmiyor. Çünkü Kuzey kutbunda aç gözlü petrol şirketleri petrol aramalarına devam ettiği sürece bizim eylemimiz devam edecek" dedi.

İKİ AY TUTUKLU KALDI
Rusya'nın Arktik bölgesinde petrol çalışmalarını protesto eden 30 Greenpeace üyesi arasında bulunan Gizem Akhan, 19 Eylül'de tutuklanarak Murmansk şehrine götürülmüştü. 26 Eylül'de hakim karşısına çıkan Gizem, diğer eylemcilerle birlikte 24 Kasım'a kadar tutuklu olarak yargılanmasına karar verilmişti. 12 Kasım'da St Petersburg şehrine nakledilen eylemcilerden 20'den fazlası çıkarıldıkları mahkemelerce kefaletle salıverildi. St. Petersburg SIZO 5 tutukevinde iki ay boyunca tutuklu kaldı. 24 yaşındaki Gizem, Rusya'nın el koyduğu Arctic Sunrise gemisinin mutfağında staj yapıyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!