5 adımda İzmir’de yılbaşı

Kanı aheste akan, hayatı ve zamanı ‘ti’ye alan sevgili İzmirli ve İzmir tutkunu; yeni yıla üç gün kaldı. Hâlâ program yapmadıysan işte sana birkaç alternatif yılbaşı programı.

Haberin Devamı

Deprem çantası değil tatil çantası
İzmirli en küçük tatili bile es geçmez, çantaları, valizleri kapıya sıralar. Deprem çantası gibi tatil çantası vardır. Yılbaşı arkadaşım, yani diyeceğim o ki... Hazır salı günü tatil... E sen çarşambaya da şöyle güzel bir bahane bulursun oldu mu sana iki gün tatil. Al arabayı vur kendini yollara. Kuşadası, Foça, Çeşme, Ayvalık, Şirince…

Çeşme’nin yolları taştan
Biliyorum bu yıl da Çeşme’ye gideceksin! İlk iş romantik bir taş otele giriş yapıyoruz: Alavya, Curcuna, Kırmızı Ardıç Kuşu, Cadde 75, Kedili Ev… Akşam yemeği için hiç düşünmeden ‘Alancha’ derim. Köşe Kahve, Dutlu Kahve, Ferdi Baba ve Picante de fena değil! “Mekânlarda ne var, ne yok?” dersen Alaçatı House 44 yeni yıla 900 kişilik sokak partisiyle girecek. Alaçatı Avlu’da hem sokakta hem de bahçede olmak üzere iki parti var.

Haberin Devamı

Evde tombala Kordon’da kutlama
Anladım sen tatile gitmek istemiyorsun. O zaman hemen evin yolunu tutuyoruz. En otlusundan mezeler, çeşit çeşit zeytinyağlılar, iç pilavlar, hindiler, patlamış mısır, közde kestane, komşu teyzenin tatlısı, tombala, çinko, bingo, Milli Piyango… Saat 12.00’ye yaklaşırken çoluk çömbelek Kordon’a, çimlere çıkıyoruz. Çiğdemleri çitliyoruz ve hep birlikte havai fişek gösterisini izliyoruz. 2014’e 10. Yıl Marşı’nı söyleyerek İzmir klasikleriyle giriyoruz.

Sokakta hayat var
Yılbaşında evde olmak havalı değil mi? O zaman daha havalı fikirlerim var! Sosyal medyadan, telefondan, oradan buradan arkadaşlara ulaşıyorsun grubu kuruyorsun ve yeni yıl gecesi Kıbrıs Şehitleri’ne çıkıyorsun. Kalabalık, eğlence, sohbet, muhabbet… House 44, Rox Club, 1888 Bar&Lounge, Tren, Öküz, The Radio, Pub Borsa, Kovan, Patron… Hepsi seni bekliyor!

Oturmak yok eller havaya
Sokak çok kalabalık ve seni açmadı mı? O zaman rotamızı İzmir Arena’ya çeviriyoruz. Yıldız Tilbe damar şarkılarıyla seni bekliyor. Ooze-Venue’de Yaşar, Kaya Prestige Otel’de Rober Hatemo, Balçova Termal Otel’de Zeynep Dizdar ve Özgün, Swissotel Büyük Efes’te İlhan Şeşen, Hale Caneroğlu ve Dj Geveze çıkıyor. Nostalji yapmak istersen Hilton’da çıkacak Coşkun Sabah’ı kaçırmamalısın.

Yazarın Tüm Yazıları